(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Deja-vu. Met dat woord – de ervaring iets mee te maken waarvan men tegelijkertijd de indruk heeft het al eerder te hebben meegemaakt, terwijl men weet dat dat niet het geval is – kunnen we bovenstaande beelden uit Denver beschrijven.

Want ook in de hoofdstad van Amerika’s legale cannabisstaat nr.1 Colorado, dacht burgemeester Michael Hancock slim te zijn door alle niet-essentiële zaken te sluiten in verband met de corona epidemie. Op zich inderdaad verstandig, alleen heel, heel erg dom om daar de coffeeshops niet bij te scharen. Wisten wij Nederlanders al natuurlijk, sinds zondagmiddag 15 maart!

Beeld van maandag voor een coffeeshop in Denver nadat de burgemeester de shops vanwege corona wekenlang wilde gaan sluiten…

Dus toen de burgervader deze maandag in eerste instantie aankondigde dat de drankwinkels en ‘recreational cannabis stores’ NIET als essentiële ondernemingen werden aangemerkt, had menigeen zo al zijn bedenkingen. Had die Hancock de beelden uit Holland soms niet gezien? Nee. En dus moesten de shops vanaf dinsdag tot minimaal 10 april op slot.

Haha, nou dat ging uiteraard mooi niet door in Denver. Net als bij ons anderhalve week geleden, vormden zich direct na de aankondiging rijen mensen voor de deuren van de dispensaries. HAMSTEREN!

Aangezien lange rijen mensen niet bepaald helpt om corona te voorkomen, moest burgemeester Hancock zijn beslissing om de wietwinkels te sluiten al na enkele uren herroepen. Ze mochten nu toch open blijven mits ze ‘extreme social distancing’ zouden praktiseren… Kom er maar in deja-vu!

(advertenties)