(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We maken toch wat mee tijdens de intelligente lockdown in Nederland, ook in ons groene wereldje. Neem Den Haag, waar het jaar toch al slecht begon zonder de traditionele vreugdevuren op het strand. Nu komt daar nog een levensgevaarlijke – want op het punt staand om te ontploffen – wietplantage bij! Tenminste, als we de politie mogen geloven…

Wietoorlog in Den Haag?

Hennepplantage met explosiegevaar ontmanteld‘, melden lokale nieuwssites als Voorburgs Dagblad en Dagblad070 dinsdagmiddag en dan schieten wij hier direct uit onze corona-lenteslaap, dat begrijp je wel. Watskeburt?

Zijn de smerissen met handgranaten een wiethok binnengevallen? Hebben wiettelers binnenvallende politieagenten bedreigd met bazooka’s? Trof de politie stomtoevallig een oude Duitse en/of Britse oorlogsbom aan onder de vloer van een Haagse wietkwekerij? Vertel het ons!

Misdaad Anoniem

Rustig maar jongens, er is geen gevaar meer. De vraag bij dit soort ‘politie-informatie’ is überhaupt of er wel sprake is geweest van echt ontploffingsgevaar, want we hebben het linksom of rechtsom over een inval in een wietkwekerij.

In dit geval eentje aan de Jadehorst in Den Haag. Die wist de Haagse politie overigens niet op eigen kracht te vinden, maar dankzij het betere verraderswerk bij Misdaad Anoniem. Het zal weer eens niet.

Twee kweekruimtes in kelder

In de kelder van het pand waren twee kweekruimtes ingericht, genoeg voor 300 planten. En we citeren nu even die lokale media die zich op de informatie van de Haagse politie baseren, om zo dat ‘explosiegevaar’ in dit stuk te fietsen:

En dit zijn de politiefoto’s die we als ‘bewijs’ te zien krijgen:

Bange burgers klikken meer

Tja. We zien een veldje net in de pot gepleurde (om even in Haagse sferen te blijven) wietstekjes en een aardig uit de kluiten gewassen schakelbord. Maar we zien geen gasflessen (met CO2 om de plantengroei te bevorderen bijvoorbeeld) of andere zaken waarvan wij nu direct aan explosies c.q. ontploffingen moeten denken. Misschien een kelderbrandje als de stroomdraden doorbranden…

Nee, dit is meer zo’n typisch war on drugs propagandaverhaaltje van de politie, een middel dat zij vaak inzet in het in het kader van het door onze overheid afgekondigde ‘offensief tegen de ondermijning van de samenleving’.

Het doel daarvan is de brave burger zo bang maken voor wiet(plantjes) dat ie nóg vaker Misdaad Anoniem belt en de politie nóg meer successen (*ahum) kan boeken in de reeds genoemde drugsoorlog…

(advertenties)