(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

‘De strijd tegen #ondermijnendecriminaliteit is lastig maar heeft zeker onze prioriteit.’ Aldus het Politieteam Oosterscheldebekken zondag op haar Facebookpagina. En trots dat ze weer zijn! Waarop? Nou, op het uitschakelen van bijna duizend levensgevaarlijke planten. Wietplantjes van 15 centimeter groot om precies te zijn…

Daar is ie weer: de ondermijning

Corona of geen corona, de strijd tegen de ‘ondermijning’ gaat onverminderd voort in Nederland en dus ook in Zeeland. Want mariniers willen er dan voor geen goud wonen, dat geldt natuurlijk niet voor wiettelers want die wonen al overal… het lijkt wel een virus!

Over naar Goes. Daar rook iemand zondagavond een vreemd luchtje op een bedrijventerrein. Kan gebeuren, maar hij was het niet zelf, het was een specifieke brandlucht. Uiteraard krijgt de politie hier ook snel lucht van door een melding en voila: men rukt uit naar de Albert Plesmanweg.

Brandlucht – brandgevaar – wietplanten

Aldaar ruiken ook de neuzen van de agenten een brandlucht en men durft daarom wel te constateren dat er hier sprake is van een brandgevaar. De brandweer wordt er dus maar bijgehaald, net als een warmtebeeldcamera. Al gauw wordt het duidelijk – helemaal als er een paneel uit een deur wordt gehaald – dat er hier sprake is van een wietkwekerij! Deze om maar gelijk met die deur in huis te vallen:

In de bedrijfsloods telt een ijverige smeris vervolgens 969 wietplanten. Nou ja, wietplanten… Het zijn meer wietpantjes, want – zo leren wij van de regionale nieuwssite Zeelandnet – ze zijn zo’n 15 centimeter hoog. Uit de kluiten gewassen stekjes dus deze Zeeuwse meisjes.

Zeeuwse quatschkoek

Inmiddels is er helemaal niets meer van over, want naar goed Nederlands politiegebruik zijn alle planten en alle kweekapparatuur vernietigd. Op Facebook kraait het Politieteam Oosterscheldebekken desalniettemin victorie in de strijd tegen de vermeende ondermijning. ‘De handel en teelt in- en van softdrugs raakt dit onderwerp volledig. Buiten het feit dat het illegaal is, brengen deze illegale kwekerijen nagenoeg altijd veel risico’s met zich mee…’, aldus de dienders.

Waarna de politie verlekkerd afsluit met deze hashtag: #vroegoflaatloopjetochweltegendelamp 

(advertentie)