(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wiet groeit altijd en overal hoor je wel eens: in alle klimaten op alle continenten en tot vele duizenden meters hoog in de Himalaya-bergen. Maar aangezien wij geen bergen hebben in Nederland moeten we zelf de hoogte in. Enter deze  wietkwekerij met 400 bewoners op de zesde verdieping van een flat in Nijmegen.

De drugsoorlog stopt nooit

Tijdens een lockdown, intelligent of niet, groeien wietplanten onverstoord verder. Voor zover wij weten kunnen die namelijk geen coronavirus oplopen, ondanks dat het natuurlijk wel degelijk levende materie is.

Helaas stopt de politie in ons land niet met het jagen op wietplantjes in deze moeilijke tijden. Je zou denken dat alle blauwe prioriteit naar het handhaven van het samenscholingsverbod gaat, of desnoods het 1,5 meter uit elkaar houden van hamsterende supermarktklanten. Maar nee hoor, de war on drugs must go on.

Verraad op zes hoog

Of zoals de Politie Nijmegen het dinsdag zelf op haar Facebook-pagina stelt naar aanleiding van hun laatste (*ahum) succes in genoemde drugsoorlog: ‘Ook in deze tijden gaan we door met het reguliere werk. Illegale hennepkwekerijen zijn vaak erg brandgevaarlijk. In een flat is dit risico natuurlijk nog groter, zeker nu er veel meer mensen thuis zijn!’

Pfff… geef er maar een corona-draai aan ook nog ja! En denk vooral niet dat de politie Nijmegen zelf  dat gevaar heeft weten af te wentelen. Ook deze bust komt namelijk weer doordat iemand via een laffe anonieme melding een hardwerkende wietteler erbij heeft gelapt.

350 tot 400 wietplanten

In dit geval dus een hoog gelegen wietplantage, op de zesde verdieping van een flatgebouw aan het Zwanenveld. ‘Wij troffen al snel een gemanipuleerde meter in de meterkast buiten de woning aan (diefstal stroom). Hierop hebben we de woning betreden’, meldt de politie.

Eenmaal binnen zagen de dienders dit op zes hoog:

Schitterende wietplantage, zeg nou zelf. Met 350 tot 400 vrouwelijke bewoners erin. Waar je een flat op zes hoog al niet nuttig voor kan gebruiken!

Maar helaas heeft de politie over het algemeen weinig oog voor onze kunstmatige natuurpracht. Integendeel; de foto’s van de flatkwekerij krijgen hashtags als #levensgevaarlijk #hennep mee, dus dan weet je het wel weer. Alles vernietigd en de bewoner mag ‘later zijn verhaal doen’…

(advertenties)