(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

‘Welkom in de donkere wereld van de ongeorganiseerde misdaad waarin jij Dealer’s Cup Superdealer bent’. Ofwel, speel het nieuwste en vetste bordspel ooit in Nederland: Dealer’s Cup. Een soort Monopoly maar dan voor wietmensen, met als einddoel Pot Island, waar je kan genieten van ‘een leven vol overvloed onder de zon’. Maar dan moet je dus wel eerst een hoop pech, toevalligheden en niet te vergeten je mede-dealers verslaan!

 

Brandend rubber op vrijdagmiddag

Op een van die bijna verloren vrijdagmiddagen loopt een deel van het Dealer’s Cup-team de redactie van CNNBS op. Het zijn mede-bedenkers van Dealer’s Cup, die hun bordspel komen presenteren. Er wordt een stevige rubberen (!) speelmat op onze eet- annex draaitafel gelegd en de mannen pitchen hun vinding vervolgens met het enthousiasme van koeien die na een lange winter voor het eerst de wei in mogen. En zo hoort het ook natuurlijk, als je iets doet doe je het goed!

Je kunt deze fysieke game met 2 tot 6 mensen spelen, en het is zeer aan te raden dat iedereen ook wat wiet meeneemt aangezien je zomaar op een vakje kan belanden waarin je verplicht wordt om een joint te draaien voordat je weer verder mag dobbelen, op jacht naar de vurig begeerde CARGO. En spelen tijdens het blowen of als je wilt blowen tijdens het spelen, dat gaat er in als spacecake nietwaar?

Illegale cannabis in- en verkopen

CARGO – letterlijk; lading – staat bij een spel met deze naam natuurlijk voor CANNABIS. Ofwel wiet en hasj die je moet zien te scoren voor op je (smokkel)boot. Je koopt die shit in Marokko, Afghanistan, Jamaica en Mexico en probeert de ‘Moroccan, Afghan, Ganja en Homegrown’ aan de overkant weer te verpatsen in Berlijn, Amsterdam, Londen en New York. Uiteraard kan er van alles misgaan. Net als in het echt, haha.

Denk aan gedonder met concurrerende dealers, de Belasting- of Immigratiedienst en pure pech (of geluk) doordat je een bepaald kaartje trekt wanneer je op een ‘(SH)IT Happens’-vak landt. Kan je zomaar in één klap al jouw cannabis kwijtraken, of erger nog: aan je directe concurrent overdragen!

Jaren van voorbereiden en testspelen

Volgens de mede-bedenkers, die er al 3 jaar aan werken en de game inmiddels honderden keren gespeeld hebben om ook het allerkleinste foutje eruit te halen, ben je met een potje Dealer’s Cup algauw anderhalf tot twee uurtjes zoet.

Het is een spel waar je je zeker niet rijk moet rekenen of je moet hechten aan opgebouwd bezit, want de drastische en dramatische koerswijzigingen zijn bepaald niet van de lucht!

Het dealen zelf, tenslotte toch de bedoeling van het spel, gaat ook nog eens in verschillende hoeveelheden tegen verschillende prijzen, dus op alle levels is het blijven opletten, inhaleren en diep uitblazen… om hopelijk als winnaar van je prestaties te genieten!

Het schitterende artwork van de game is trouwens afkomstig van IvanArt. Geen onbekende artiest in de wietwereld overigens.

Maar fysiek bordspel of niet, we kunnen ook gewoon deze ‘uitleg video’ van YouTube droppen over het spelen van Dealer’s Cup, dan zie je nog beter wat de insteek is:

CNNBS geeft 1 exemplaar van Dealer’s Cup weg!

Omdat wij van CNNBS zelf ook maar wat graag wheelen en dealen, mocht het Dealer’s Cup-team de redactie niet verlaten zonder dat ze beloofden dat wij 1 exemplaar mogen verloten onder onze lezers. Bespaar je toch mooi even zes tientjes als je wint, niet dan?

Het enige dat je moet doen is Dealer’s Cup gaan volgen op Instagram en daar een vriend(in) taggen. De gelukkige winnaar krijgt daarvan voor het einde van de maand bericht via CNNBS. Je vindt de dealers op:

@dealerscupnl

Mocht je meer informatie over dit prachtige bordspel willen, check dan HIER de website! Sluiten we voor vandaag af met een welgemeend advies van iemand die ons vaag bekend voorkomt:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

It’s the best. Believe me. I know these things. It is the best. 🍁 🍁 🍁 @dealerscup @ivanartnet #dealerscup #highsociety #stonernation #weedporn #weedmemes #cannabis #marijuanamovement #legalize #boardgames #trump #cannabiscommunity #stonerlife #highlife #hightimes #stayhigh #ganja #smoke #instaweed #stoners #goodvibes #pothead #maryjane #marijuana #420 #amsterdam #weedstagram420 #smokeweed #ogkush #haze #tabletop

Een bericht gedeeld door Dealer’s Cup – Netherlands 🍁 (@dealerscupnl) op

(advertentie)