(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Er zullen maar weinig blowers zijn die niet ooit hebben gedroomd over een relaxed leventje op een paradijselijk tropisch eiland waar de cannabis bij wijze van spreken gratis aan de bomen groeit. Welnu, op crowdfunding website Kickstarter kan je nu doneren aan ‘Ganjaland’.

Welkom op Ganjaland

Je eigen eiland, het was is en blijft een soort universele droom van mensen. En van blowers, zoals blijkt uit een nieuw project op Kickstarter met de naam ‘Ganjaland’. Inderdaad, een ‘cannabis themed crowdfunding project’ van een of andere gozer met de naam Jesse Ferrel. Op 10 maart ging zijn droom op het internet en zoekt hij mensen die gek genoeg zijn om hem financieel te steunen.

Het wietparadijs in de Stille Oceaan…

Voorop staat relaxen, over wiet wordt wat geheimzinnig gedaan, maar de naam Ganjaland geeft het eigenlijk al weg, nietwaar? Wat krijg je voor je geld als je doneert aan dit droomeiland nabij Vanuatu in Oceanië?

Karma en reality-tv

Via Kickstarter kan je al meedoen vanaf 1 dollar, maar tot een bedrag van 5 dollar krijg je daarvoor slechts ‘Instant Karma’. Advertentieruimte kost 100 dollar en een 10-daags verblijf in het wietparadijs zelf kost… 420 dollar!

Wil je liever de rest van je luizenleventje doorbrengen in Ganjaland, dan moet je met 10.000 dollar komen aankakken. Krijg je mooi een ‘permanent burgerschap’ en – helemaal te wauw – je wordt een ster in de ‘Ganjaland Reality TV Show’.

Om geldschieters te verleiden heeft de bedenker niet alleen een Ganjaland Facebook-pagina gelanceerd met wat vaag gelul, maar ook een heuse (ahum*) promotievideo op youTube gedropt:

Geen lekkere kickstart

Tja, aangezien de Kickstarter campagne nu zo’n twee weken loopt, zijn we toch wel benieuwd geworden hoeveel stonede dromers al geld hebben gestort voor de realisering van Ganjaland. Volgens onze collega’s van Leafly stond er onlangs nog maar 120 dollar van de benodigde 50.000 op de teller, dus dat belooft wat (niks namelijk).

En als we later nog eens terugkomen blijkt Kickstarter zelf in actie gekomen, hetgeen bij de man achter het plan het volgende bericht heeft getriggerd:

Nou ja, van een beetje hardop dromen is nog nooit iemand slechter geworden zullen we maar zeggen…

 

(advertentie)