(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het smokkeljaar is behoorlijk creatief begonnen. Zo hadden we al vermetele pogingen van Mexicaanse vakbroeders om in geschilderde nep-meloenen, nep-limoenen en zelfs een katapult wiet te verplaatsen. Maar dat valt toch weer in het niet bij de truc van deze gast: uitgehold brandhout vol met wiet!

Altijd blijven proberen…

Als ze bij de U.S. Customs and Border Protection ooit besluiten om een smokkelmuseum te openen wordt dat gegarandeerd een topattractie. En dan bedoelen we natuurlijk niet de vele duizenden mensen die over de grens naar het beloofde land (VS) worden gesmokkeld, maar de drugs. Heel veel drugs en op heel veel verschillende smokkelmanieren, want de Mexicanen zijn ijverige lieden. Ze bouwen hightech tunnels tussen thuisland en Amerika, proberen het met katapulten, knutselen en verven zich het apelazarus op diverse soorten nepfruit waarin ze wiet verbergen.

Hout halen in Mexico

Maar ook door inwoners van de States zelf wordt er steeds creatiever gewerkt, zoals een gebeurtenis afgelopen week bewijst. Een 41-jarige man uit Tuscon – een stad in Arizona – reed vanuit Mexico terug naar huis via de grensovergang Port of Sasabe. Hij was niet alleen, want in zijn Ford truck lag een flinke lading mesquite hout. Ideaal voor de barbecue zoals jullie misschien weten, maar ook lekker in het openhaardvuur en niet duur in Mexico. Hoe mesquite eruitziet? Nou zo:

Hij had er nog zo zijn best op gedaan om de kilootjes goed te verstoppen, maar helaas…

Kilo’s wiet in leeg brandhout

Alleen bleek het dus helemaal geen brandhout te zijn. Agenten van de grenspolitie vertrouwden het zaakje niet en haalden wat blokken hout van de truck, kliefden die doormidden en jawel hoor: drugs!

Nou ja drugs, wiet dus. Iets meer dan 100 pounds (45 kilo) in totaal zat er op kunstige wijze verwerkt in het uitgeholde hout. Jammer van het vele werk dus voor de man, want hij is niet alleen zijn hout, wiet en auto kwijt, hij is ook met handboeien om overgeleverd aan een andere dienst waar niet mee te spotten valt: Immigration and Customs Enforcement’s Homeland Security Investigations.

(advertenties)