(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ook in Ierland zit het soms mee en soms bloody tegen. Vraag dat anders maar aan de krasse cannabisopa die eind vorige week niet alleen zijn wietkwekerij onder zijn staarogen zag afbranden maar ook nog eens gearresteerd werd wegens die illegale activiteit.

Conservatief Ierland

Als wij hier over Ierland schrijven is dat meestal met een toevoeging dat het een streng katholiek land is waar ze niks van drugs moeten hebben, cannabis incluis. Maar afgelopen jaar veranderde er toch wel iets, want medicinale wiet gaat naar alle waarschijnlijkheid nog dit jaar gelegaliseerd worden dankzij de politiek. Ook wat betreft het recreatieve gebruik zijn er al concrete voorstellen om het eens wat anders te gaan aanpakken, met decriminalisering als kernpunt. Maar daarover is nog te weinig overeenstemming lijkt het, op dit moment althans.

250 wietplanten

Maar daar heeft ‘a man in his 70’s’, zoals onze grower in de Ierse media wordt opgevoerd, dus geen zak aan. Want nu is alles nog simpelweg verboden, laat staan 250 wietplanten kweken voor de commerciële handel!

In Ierland wordt de oogst van deze plantage gewaardeerd met een geldbedrag van 200.000 pond, ofwel een kwart miljoen euro. Dus het vergrijp van onze held op leeftijd zal ‘m niet licht worden aangewreven door de justitieambtenaren, die officieel nog immer de keiharde zero-tolerance war on drugs uitvoeren…

Medeverdachte ontsnapt, wietopa gearresteerd

Extra lullig – en wellicht nog goed voor een extra aanklacht van het Openbaar ministerie – is de brand in de wietkwekerij, waarvoor de hulpdiensten donderdagochtend om half tien moesten uitrukken. Nadat de fik geblust was doorzochten politieagenten van de Gardaí  het huis van opa in de stad Carlow, en ontdekten zo zijn plantage met een geschatte 250 planten.

Arme senior was klaarblijkelijk de snelste niet meer, want hij werd ter plaatse gearresteerd. In tegenstelling tot zijn medeverdachte, een nog onbekende man, die via de achterkant van het pand wist te ontsnappen aan de politieboeien…

Voor deze vergrijpen kan wietopa in Ierland zomaar een jarenlange onvoorwaardelijke celstraf krijgen, dus namens cannabisminnend Nederland en Vlaanderen duimen we voor je ouwe!

(advertentie)