(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We hadden al bud & breakfast hotelletjes en high-end wietresorts in de bergen van Colorado voor de toeristen, maar nu is er weer een nieuwigheid waar ook de eigen blowende bevolking happy van wordt. In Parachute komt namelijk een ‘marijuana shop with a drive-up window’.

De gekste dingen hebben we in de afgelopen drie jaar al voorbij zien komen in Colorado, de eerste staat in de VS die besloot tot volledige legalisering van zowel medicinale als recreatieve cannabis. Van oud-Tour de France winnaar en dopingzondaar Floyd Landis die in de Rocky Mountains een marijuana dispensary begint tot taxibedrijven die de stonede toerist van hotel naar dispensary brengen en vice versa enzovoorts…

Money makes the world go round

Maar gek genoeg ontbrak het tot nu toe aan zoiets simpels als een wietwinkel met een drive-trough loket, ofwel zo’n raampje waar je ff snel je zojuist gedane bestelling oppikt.

Welnu aan deze schrijnende droogte in legaal cannabisland komt nu dan toch eindelijk een einde. Met dank aan het in west-Colorado gelegen stadje Parachute. Dat zet zichzelf dus op de kaart door cannabisbedrijf Tumbleweed Express een vergunning te verlenen voor een wietwinkel met een ‘drive-up window’.

Overigens is legale cannabis in deze stad nu al goed voor 30 procent van alle jaarlijkse belastinginkomsten uit sales, dus dat belooft nog veel meer goeds voor de dienstdoende wethouder van financiën.

Eerste drive-trough wietloket op aarde

Behalve toestemming van de Parachute Board of Trustees moest er voor dit simpele maar blijkbaar toch gewaagde idee ook goedkeuring komen van de Marijuana Enforcement Division, die toeziet op de branche in heel Colorado.

Die is er gekomen, maar de reguleringsinstantie zegt wel dat Tumbleweed Express niemand op zijn terrein mag toelaten die jonger is dan 21 jaar, zelfs niet op de achterbank van een auto. Verder moet deze dispensary verplicht beveiliging en surveillance invoeren en mag er geen grammetje wiet van buitenaf zichtbaar zijn!

 

Strenge baasjes dus daar in Colorado, maar die eerste wiet drive-in op aarde komt er toch maar wel mooi, naar verwachting media maart gaan de deuren (ramen, haha) open…

(advertentie)