(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een opmerkelijke en even geweldige actie van een coffeeshopketen in de Amerikaanse staat Arizona. Mint Cannabis, dat drie vestigingen heeft in en rond de stad Phoenix werkt samen met nonprofit-organisatie Check for a Lump samen in een campagne om extra aandacht te vragen voor borstkanker. En dat gebeurt onder het motto ‘Buds ‘n’ Bras Fundraising Campaign’. Ofwel ‘toppen voor tieten’ – lever een nieuwe of licht gedragen BH in en krijg er een gratis (puur)joint voor terug!

Achterstand door Covid-19 pandemie

Tot halverwege volgende maand kun je als cannabis liefhebber dus meehelpen in de strijd tegen borstkanker, aangezien oktober wereldwijd ook borstkankermaand is. En dat is nodig ook, want door corona en de bijbehorende druk op de zorg gaat men ervan uit dat er veel gevallen (nog) niet ontdekt zijn sinds maart 2020.

In Arizona, de staat waar deze campagne loopt, schat men dat er dit jaar 6.000 nieuwe gevallen van borstkanker plus 900 sterfgevallen bijkomen, op een bevolking van iets meer dan 7 miljoen mensen, mede dankzij wat ze daar ‘the backdrop of pandemic-delayed screenings’ noemen. ‘Dat maakt de noodzaak voor urgente screening en ondersteuning belangrijker dan ooit’, aldus Check for a Lump.

4.200 BH’s ruilen voor joints, dat is het doel

De dispensaries van Mint Cannabis willen met hun actie – die trouwens al sinds eind augustus loopt – om een voorgedraaide puur-joint te geven in ruil voor een nieuwe of niet al te afgedragen tweedehands beha meer bewustzijn creëren voor borstkanker en natuurlijk geld inzamelen.

Klanten die één BH inleveren bij een vestiging krijgen dus een free pre-roll zoals ze de voorgedraaide joint in Amerika noemen. Degenen die 10 of meer BH’s doneren krijgen een breast cancer awareness T-shirt. Om een compleet gekkenhuis te voorkomen – weet jij veel hoeveel oude of nieuwe BH’s er rondslingeren bij de doorsnee burger – is er een limiet ingesteld: 1 gratis joint en 1 gratis T-shirt per dag.

Het doel dat Mint Cannabis zichzelf heeft opgelegd is – niet toevallig – 4.200 BH’s (herken je 420 in hè 😉

Wapperende BH’s in Arizona

Inmiddels zijn er al acht grote vuilniszakken propvol BH’s ingezameld, dus de jointdraaier van Mint heeft geen pauze’s meer op het werk. Check for a Lump op zijn beurt krijgt weer handje contantje geld voor elke BH die gedoneerd wordt.

Maar de mensen van Mint Cannabis schenken zeven weken lang – de periode dat de Buds ‘n’ Bras campagne in totaal loopt – ook nog eens 1 dollar uit eigen zak per BH/gratis joint aan de non-profit kankerorganisatie. Super tof!

Alle ingeleverde BH’s worden aan een lang koord gebonden en wapperen vrolijk in de wind nabij de deelnemende coffeeshops. Een mooi en wellicht zelfs ontroerend beeld, waarmee we dan ook maar afsluiten:

(advertenties)