(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jazeker, er is een nieuwe CNNBS G-Kit op komst: de CNNBS G-Kit XL. Een extra grote kweekkast (voor ons doen) met een kweekoppervlak van één vierkante meter. De nieuwe CNNBS G-Kit XL heeft een hoogte van 176 centimeter, is uitgerust met een 315 Watt CMH kweeklamp en is daarmee bij uitstek geschikt voor iedereen die dagelijks wat meer wiet nodig heeft.

Een onsje meer

Je kent waarschijnlijk de CNNBS G-Kit wel, onze compacte en discrete kweekkast waarmee iedereen veilig zijn eigen cannabis kan kweken. Die kweekkast krijgt een groter broertje, de CNNBS G-Kit XL. Nog steeds veilig, discreet en geur- en geruisloos om niet op te vallen, maar ook geschikt voor mensen die wat meer cannabis gebruiken per dag.

Wanneer je als patiënt bijvoorbeeld meer dan een gram wiet per dag nodig hebt, dan red je het vaak niet met de standaard CNNBS G-Kit. Daarin kun je maximaal namelijk ongeveer 150 gram wiet kweken per kwartaal. De nieuwe en grotere CNNBS G-Kit XL is daarentegen goed voor meer dan het dubbele, als het niet meer is. De geavanceerde ceramische metaal halide kweeklamp is namelijk veel efficiënter dan HPS kweeklampen, en in staat om opbrengsten van meer dan een gram per Watt op te leveren.

CNNBS G-Kit XL

De nieuwe CNNBS G-Kit heeft twee grote voordelen die voor een grotere opbrengst zorgen. Dat is het grotere formaat van de kweekkast, en de krachtige 315 Watt CMH kweeklamp waarmee de kast geleverd wordt. Op een effectief kweekoppervlak van een vierkante meter passen nu eenmaal meer toppen dan op de 0,36 vierkante meter in de standaard CNNBS G-Kit.

Toch is de CNNBS G-Kit XL nog steeds discreet te noemen. Oké, de kast is 118 centimeter breed, 78 centimeter diep en 176 centimeter hoog maar hij oogt nog altijd als een doodgewone kledingkast. Daarnaast ruik je buiten de kweekkast niets van je wietplanten, dankzij het ingebouwde koolstoffilter. Dit is de Prima Klima K2601 die goed is voor een luchtafvoer van 360 kubieke meter per uur.

Het filter is, net zoals je van de standaard CNNBS G-Kit gewend bent, aangesloten op een geluiddemper waardoor de CNNBS G-Kit XL nauwelijks hoorbaar is. De afzuiging van warme lucht zelf uit de kast wordt gedaan door een 125 2-standen afzuiger van G-Tools. Deze kan tot 360 kubieke meter lucht per uur verplaatsen, en in de gedimde stand tot 220 kubieke meter per uur, wat ruim voldoende is om de temperatuur in de kweekkast onder controle te houden. De overcapaciteit van de afzuiger komt in de zomer goed van pas, wanneer de mussen buiten dood van het dak vallen.

315 Watt CMH kweeklamp

Om de CNNBS G-Kit XL van het beste kweeklicht te voorzien, hebben we gekozen voor een 315 Watt Ceramische Metaal Halide kweeklamp. Metaal halide kweeklampen ken je misschien als groeilamp maar de CMH kweeklamp is niet vergelijkbaar met een gewone metaal halide kweeklamp. Je kunt de CMH beter zien als de opvolger van HPS kweeklampen.

Het keramiek in de gloeibuis van CMH kweeklampen verdraagt namelijk veel hogere temperaturen dan de gloeibuis van een doorsnee metaal halide of HPS kweeklamp. Hierdoor wordt een completer lichtspectrum en een veel intenser licht uitgestraald. Het lichtspectrum van deze CMH kweeklampen lijkt misschien wel het meest op zonlicht, van alle beschikbare kweeklampen.

Ondanks het intense licht en de hetere gloeibuis verbruikt de CMH kweeklamp slechts 315 Watt aan stroom, en wordt hij veel minder heet dan een 400 of 600 Watt HPS kweeklamp. Tegelijkertijd heeft de CMH kweeklamp wél enige stralingswarmte, in tegenstelling tot led kweeklampen. Hierdoor verdampen wietplanten wat meer vocht en versnelt de stofwisseling. Met andere woorden, je planten groeien een stuk sneller dan onder led kweeklampen!

Azerwing & dimbare ballast

De efficiënte CMH kweeklamp wordt aangestuurd door een ingebouwde digitale en dimbare ballast van Lucilu. Hierdoor heb je controle over de intensiteit van de kweeklamp, en kun je deze bijvoorbeeld dimmen in het begin van de groeifase, of om de temperatuur omlaag te brengen tijdens een hittegolf. Je kunt de CMH kweeklamp instellen op 50, 60, 70, 80, 90 of 100 procent van zijn vermogen.

De bulb van de 315 Watt CMH lamp zelf, zit in een breed reflecterende Azerwing reflectorkap (armatuur). Hierdoor wordt het intense licht gelijkmatig over het kweekoppervlak in de kast (1 M2) verspreid. Dit hebben we natuurlijk uitgebreid uitgeprobeerd, met het volgende resultaat (tijdens de meting zijn de deuren uit de kast genomen. De waarden aan de achterwand zijn beduidend hoger dan die aan de voorzijde. Je kunt er vanuit gaan dat deze hetzelfde zijn wanneer de deuren gesloten zijn).

Gemeten hoeveelheid licht in μmol op verschillende punten van het oppervlak in de CNNBS G-Kit XL. Rastergrootte = 10 x 10 cm, afstand tot sensor: 25 cm

Veilig én plug & play

Mocht je bij het lezen over de digitale ballast, de CMH kweeklamp, de afzuiging en koolstoffilter nou denken dat het in elkaar zetten van de CNNBS G-Kit XL wel heel ingewikkeld moet zijn, dan heb je het mis. Alle componenten zijn alvast op de juiste manier voor je aangesloten en bevestigd aan de binnenkant van de kweekkast. Zo kan er niets misgaan en ben je altijd verzekerd van een veilig aangesloten kweekruimte.

Om het zekere voor het onzekere te nemen, is de CNNBS G-Kit XL daarnaast uitgerust met een Timer Box. Deze schakelkast bevat een tijdklok die veilig is aangesloten op een relais. Zo’n relais vangt de piekstroom op die benodigd is voor het opstarten van de kweeklamp. Daardoor kan de tijdklok moeiteloos schakelen wordt doorbranden voorkomen.

De CNNBS G-Kit XL wordt geleverd in drie pakketten en één jaar garantie op de technische installatie. Hij is tegen een speciale gereduceerde prijs van €1095,- euro te bestellen op onze speciale CNNBS G-Kit XL bestelpagina. De standaard CNNBS G-Kit blijft uiteraard ook gewoon beschikbaar, en is hier te bestellen.

(advertentie)