(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De werking van wiet wordt beïnvloed door vele cannabinoïden en smaakstoffen (terpenen). Iedere wietsoort heeft een eigen cocktail aan werkzame stoffen, en zo is er voor elke gelegenheid wel een geschikte strain. Maar welke wietsoort kies je? In het boek Happy Buds geeft cannabisgoeroe Ed Rosenthal je 5 suggesties voor meer dan 20 gelegenheden.

Cannabis is een complex roesmiddel en medicijn dat, afhankelijk van het bouquet aan terpenen en cannabinoïden een keur aan uitwerkingen kan hebben. De meeste cannabisliefhebbers kennen bijvoorbeeld wel de verschillen tussen activerende sativa’s en ontspannende indica’s.

Een wietsoort voor elk moment

Maar welke wietsoort kun je bijvoorbeeld het beste gebruiken als je een avondje flink gaat stappen? Wat doe je in je verdamper na een lange dag werken om te ontstressen of welke wietsoort werkt het beste tegen een knallende hoofdpijn? Welke variëteit is geschikt voor een romantische avond met je geliefde? Die vragen beantwoord cannabisgoeroe en publicist in het boek Happy Buds, Marijuana for Any Occasion.

Binnen de hoofd-wietsoorten sativa en indica, bestaat namelijk een keur aan verschillende cannabis-soorten die allen een eigen uitwerking hebben op lichaam en geest. Veredelaars van zaden hebben in de loop der jaren zo’n beetje alle wietsoorten met elkaar gekruist, om bepaalde karakteristieken en eigenschappen sterker of juist minder sterk te maken. Happy Buds gaat over de uitwerking van de vele wietsoorten die de wereld anno 2018 rijk is, en helpt je een betere keuze te maken op basis van de gelegenheid van het moment.

Of je nou een wietsoort zoekt om je concentratie mee te verbeteren, of juist een ontspannende strain om ’s nachts beter te kunnen slapen, in Happy Buds lees je welke soort je kunt kiezen. Voor meer dan 20 mogelijke gelegenheden, geeft Ed Rosenthal je minimaal vijf verschillende suggesties. Zo is er altijd wel een perfecte wietsoort beschikbaar voor wat je dan ook gaat doen.

Happy Buds, Marijuana for Any Occasion telt 160 pagina’s aan wietsuggesties en kost €10,50 euro. Het boek is te bestellen op AmsterdamSeedCenter.com.

(advertentie)