(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Tja, soms krijg je een nieuwsbericht in de schoot geworpen waar je weinig aan hoeft te veranderen. Zoals dat van die cipier die de kwade genius achter een serie hennepkwekerijen blijkt te zijn…

De geüniformeerde employee van de gevangenis van het Limburgse Roermond bleek al sinds 2005 een flinke illegale wiethandel erop na te houden. Er zijn meerdere plantages opgerold waarin de Limburger de spil was. De justitiemedewerker had tijdens het bewaken van gevangenen –  in Nederland zit ruim de helft van de gevangenen vast wegens drugszaken, mind you! – en daarbuiten blijkbaar niet alleen maar vrienden gemaakt. De zaak kwam aan het licht na een shitload aan tips over de praktijken van 41-jarige P.D.

Family business

Daarmee is dit wonderlijke verhaal nog niet ten einde. De schoonvader van de wietkwekende cipier uit Brunsum, een 59-jarige man uit Amstenrade, overleed dit weekend in een gevangeniscel in Sittard. Sinds een week zat ie samen met zijn echtgenote vast op verdenking van… inderdaad, grootschalige hennepteelt. Blijkbaar is dat in Limburg een normale familie-activiteit. Door de dood van haar man is de vrouw inmiddels weer vrijgelaten. Maar de familie moet het voortaan wel stellen zonder een aantal in beslag genomen panden, twee auto’s en drie motoren… En voor de goede orde: wij vinden het overlijden van iemand, schoonvader van een cipier of niet, altijd een trieste zaak.

 

 

 

(advertenties)