(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Op 1 januari 2018 moet het losgaan in Amerika’s grootste staat Californië: op die dag start de verkoop van legale recreatieve cannabis. En het lijkt erop dat er ook nergens zoveel en soms zulke idiote regels worden uitgevaardigd door de reguleringsbobo’s. Zo mag je in de Golden State straks bijvoorbeeld geen cannabis bezorgen met drones!

Afgelopen week dropte het California Bureau of Cannabis Control nieuwe ‘emergency regulations’ voor de aanstaande vrijgave van recreatieve cannabis, of zoals ze het in de VS plegen te noemen: adult use. Wanneer op 1 januari 2018 de wet veranderd is, worden er in het eerste jaar alleen al liefst 11.500 licenties uitgegeven aan cannabisbedrijven in de staat. Maar al die wietwinkels moeten wel aan behoorlijk strenge regels gaan voldoen, zo blijkt.

Geen bakfiets, geen drones

Zo kunnen mensen die hoopten op een lucratieve bezorgdienst via drones – toch helemaal hip en van deze tijd nietwaar – die hoop begraven, want drones zijn verboden om wiet mee thuis te bezorgen. We citeren de reguleringsambtenaren even voor wat er allemaal NIET toegestaan is in de wereld van de wietbrengdiensten.

Nu al is medicinale cannabis opvallend aanwezig in Californië, zoals hier in het befaamde Venice Beach, en vanaf 1 januari 2018 komen daar nog eens 11.500 retail wietshops bij… [foto: littleny/Shutterstock]

‘Transport mag niet plaatsvinden per vliegtuig, watervoertuig, trein, drones, human-powered vehicles (fietsen en riksja’s bijvoorbeeld, red.) of onbemande voertuigen. Bezorgingen mogen alleen persoonlijk gedaan worden via gesloten motorvoertuigen. Cannabis-producten mogen niet zichtbaar zijn voor het publiek tijdens het bezorgen. Cannabis-producten mogen niet in een motorvoertuig worden achtergelaten indien dat niet beschikt over een actief alarmsysteem. Voertuigen die gebruikt worden voor bezorging moeten een professioneel en actief GPS-systeem hebben dat het voor de dispensary (de wietwinkel zelf dus, red.) mogelijk maakt om de geografische locatie van het voertuig gedurende de bezorging te identificeren.’

Duizenden regels

Tja, zo gaat dat dus in een land dat cannabis wél reguleert: geen gekloot met gedogen en grijs-zwarte inkoopcircuits aan de achterdeur, maar ‘duizenden regels en reguleringen die elk aspect van de legale wietindustrie bestrijken, van zaadje tot verkoop en daarna’, zoals The Marijuana Times schrijft in een commentaar over de plannen in Californië.

En voor wat betreft die drones. Misschien ook maar beter om die niet gevuld met wiet boven Los Angeles te laten vliegen… voor je het weet worden ze door een of andere onverlaat met een gun – en daar lopen er in de VS nogal wat van rond – uit de lucht geknald!

[openingsbeeld:  Trybex/Shutterstock]
(advertenties)