(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Eerder deze week meldden we al dat de Canadese wietproducent Tilray een grote medicinale wietplantage en verwerkingsfabriek in Portugal gaat bouwen. Een stevige concurrent van ze is Canopy Growth – o.a. ook eigenaar van Bedrocan – en die maakt nu bekend dat ze hun productiecapaciteit in Canada gaan verdubbelen!

Miljoeneninvesteringen

Canopy Growth Corp is de grootste gelicenseerde producent van mediwiet in Canada en dat wil het bedrijf voorlopig ook blijven. Via dochteronderneming Tweed Farms Inc. is er namelijk een flinke lap grond naast hun bestaande wietkassen bijgekocht en ook daarop wordt binnenkort cannabis verbouwd. Dat maakte de onderneming eind vorige week bekend middels een persbericht. Overigens is ook Bedrocan Canada onderdeel van Canopy Growth, het is maar dat je het even weet.

Met de aankoop voor 6 miljoen euro van het bloemenbedrijf kan Canopy Growth het tweede deel van de naam waarmaken, want volgens de CEO kan de totale wietproductie nu meer dan verdubbelen. Daarvoor wordt dan wel nog eens 14,5 miljoen euro geïnvesteerd in een upgrade van de faciliteit, o.a. door de installatie van hekken en camera’s.

Grote sprong voorwaarts

Het is ook geen toeval dat de Canadese wietbedrijven nu vol gas geven. Behalve internationale expansie – de Canadezen zitten al in Zuid-Amerika, Australië en Europa – komt de totale legalisering in eigen land rap naderbij. Vanaf juli volgend jaar is het zover en men verwacht dan een grote terugval in voorraden wiet. Vandaar dat de licentie-producenten nu al uitbreiden om aan de vraag naar medicinale en recreatieve cannabis te kunnen voldoen.

Of zoals Canopy’s CEO Bruce Linton het tegen persbureau Reuters zegt: ‘This is a very big leap, in terms of our output, our capacity, our footprint.’

Meer, meer, meer!

Op dit moment mag Canopy volgens de vergunning 31.000 kilo wiet en ‘cannabisgerelateerde’ producten produceren. Dat wil het bedrijf voor 1 juli 2018 verdrievoudigen! Met hun nieuwe aankoop krijgt de onderneming er in één klap 150.000 vierkante meter kas bij, pal naast de bestaande 120.000 m2 die er al liggen in Niagara-on-the-Lake. Bovendien bouwt men hier ook nog eens 65.000 m2 extra bij.

Volgens CEO Linton is een wietkas van 80.000 vierkant meter goed voor een jaarlijkse productie van ongeveer 10.000 kilo wiet. Die wordt dan verkocht voor gemiddeld 5,5 euro per gram, dus reken maar uit wat de omzetten in Canada tegenwoordig zijn qua legale wiet.

Binnen- en buitenland

Behalve de uitbreiding van de kassen wordt ook het hoofdkantoor van Canopy Growth in een voormalige chocoladefabriek (!) in Smiths Falls uitgebreid en worden er binnenkwekerijen opgezet in New Brunswick, Saskatchewan en Alberta.

Van de 200.000 geregistreerde medicinale cannabispatiënten heeft Canopy er ruwweg een derde. De vette vis is echter vooral ook de groep recreatieve gebruikers in Canada, die volgens Linton minstens drie miljoen mensen groot is. En binnen drie jaar verwacht de CEO dat meer dan de helft van de omzet van het bedrijf komt uit business buiten Canada, tel uit je winst…

(advertenties)