(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Eén van de leukste buitendoe-dingen is toch wel het aanleggen van een wietveldje in de vrije natuur. Maar echt vrij is de natuur natuurlijk niet, denk maar eens aan die buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) die zomaar in het bos rondlopen… oh wee als die een guerrilla wietplantje zien in de natuur!

Wiet in de vrije natuur

Over naar natuurgebied Markiezaat, gelegen op de grens van Brabant en Zeeland. Daar ontdekte boswachter Erik de Jonge al enige tijd geleden 2 buitenwiet-plantages die ‘diep in het beschermde natuurgebied waren verstopt’.

Maar alleen planten vangen – of beter gezegd: vernietigen – is natuurlijk niet superspannend en dus zetten de boa’s van Brabants Landschap en RUD Zeeland een val uit om ook de vader van de illegale natuurdames te pakken.

Helikoptertje erbij

En geen moeite was deze boa’s en de meewerkende politie te veel. Zo werd er zelfs een politiehelikopter bijgehaald om in actie te komen tegen mens en plant. (En we meldden het eerder al, één zo’n vlucht kost om en nabij de 12.000 euro aan belastinggeld.)

Afijn, hoe het afliep vertelt boswachter Erik jullie zelf.

230 planten

Later tekende de krant BN de Stem uit de mond van de boswachter op dat er in totaal 230 wietplanten zijn ontmanteld in de natuur tussen tussen Bergen op Zoom en Rilland. En alsof de duvel ermee speelt, het waren ook nog bijzondere planten volgens deze kenner: ‘230 planten lijkt niet veel. Maar ze zijn tussen de 2 en 2,5 meter hoog en daarmee 3 tot 4 keer zo groot als reguliere planten die in binnenkwekerijen worden aangetroffen.’

Tja. Oproken zal niemand ze helaas, laten we er nog maar een keertje naar kijken dan op zijn minst (links een politieman, rechts een boa a.k.a. boswachter):

(advertenties)