(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je begint toch ernstig te twijfelen of je nog plezier kunt maken in België, gezien hun bijna Middeleeuws aandoende kruistocht tegen de heilige plant. Neem het laatste schokkende geval: een vader die zijn zoon in de gevangenis bezoekt en 1,5 gram cannabis bij zich heeft, moet daarvoor wellicht 6 maanden de cel in!

‘Niet de bedoeling’

‘Vader probeert drugs gevangenis in te smokkelen’, koppen de Vlaamse nieuwsmedia. Maar het is de vraag of dit wel zo hard gesteld kan worden, want Mehmet D. bezocht zijn zoon in de gevangenis in Merkplas en bleek nadat ie zijn persoonlijke spullen had afgegeven toch nog een miezerige 1,5 gram cannabis in zijn broekzak mee te hebben…

Een slippertje wellicht, Mehmet is namelijk zelf een ‘zeer sporadische gebruiker van cannabis’ aldus de advocaat die de pechvogel deze week in de rechtbank verdedigde. ‘Het ging om amper 1,5 gram en hij had nooit de bedoeling om dat aan zijn zoon te overhandigen. Anders had hij de cannabis wel ergens anders verstopt dan in zijn broekzak’, tekenen de kranten dan ook op uit zijn mond.

‘We tillen er zwaar aan’

Daar zit natuurlijk wat in. Als er één plek is waar gegarandeerd zeker op gecontroleerd wordt als je iemand in de bajes bezoekt zijn het je broek- en jaszakken wel. Maar ja, we hebben het hier over België en daar pleegt justitie nogal hysterisch te doen over cannabis, laat staan als dat op hun ‘eigen turf’ plaatsvindt.

Voor deze schamele hoeveelheid cannabis moet Mehmet wellicht zes maanden de gevangenis in, en nee niet in Saoudi-Arabië maar in EU-lidstaat België… [foto: MWesselPhoto/Shutterstock]

En dus moest Antwerpenaar Mehmet met knikkende knieën aanhoren hoe de openbaar aanklager weliswaar geloofde dat de vader niet de bedoeling had om ‘drugs binnen te smokkelen’ maar dat zulke geintjes natuurlijk niet te tolereren zijn: ‘We tillen er toch zwaar aan’.

Idiote eis van justitie

Hoe zwaar? Mehmet mag als het aan deze officier van justitie ligt een half jaar zelf de gevangenis in voor zijn enorme misdaad. Welk verschrikkelijk vergrijp 6 maanden cel rechtvaardigt? Het op zak hebben van zeggen en schrijven anderhalve gram cannabis dus….

 

Op 19 september hoor Mehmet zijn vonnis, wij steken alvast een jointje aan om voor hem te bidden dat deze flauwekul geen doorgang vindt!

[openingsbeeld:  Kotkot32/Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)