(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Met de golf aan Amerikaanse staten die (medicinale) cannabis in de afgelopen vijf jaar hebben gelegaliseerd neemt ook de belangstelling van studenten voor wiet toe. Vandaar dat je op steeds meer universiteiten tegenwoordig ‘cannabis’ als vak kunt volgen!

Miljardenbusiness

Natuurlijk, we hadden al langer het befaamde opleidingsinstituut Oaksterdam University in Oakland, Californië. Daar hebben inmiddels al meer dan 30.000 mensen ‘wiet bestudeerd’ sinds het college in 2007 de deuren opende. En eveneens vanuit ‘onze wereld’ kwamen daar later THC University en Cannabis Training University bij.

Maar vrij nieuw is dat ook ‘normale’ universiteiten nu brood zien in cannabis als studievak. Niet heel vreemd ook als je weet dat de legale wietindustrie in de VS en Canada nu al een miljardenbusiness is en dat daar in de komende tien jaar nog vele tientallen miljarden dollars – en duizenden jobs – bijkomen. Volgens sommige experts is de cannabis boom qua impact dan ook goed te vergelijken met de opkomst van internetbedrijven rond de eeuwwisseling, met een grote aantrekkingskracht op jonge mensen om erin te werken.

Wiet aan de universiteit

Als gevolg van de legaliseringsgolf zien we in Noord-Amerika ook een explosie van innovatieve producten en bedrijven die ‘de economie spekken met groene dollars’, zoals de Britse Metro deze week puntig stelde. Logisch daarom ook dat de academische wereld zich ook mengt in deze snelgroeiende tak van de Amerikaanse economie, bijvoorbeeld op juridisch en biologisch terrein.

Volgens het fameuze zakenblad Forbes kan je aan UC Davis bijvoorbeeld terecht voor de cursus ‘Physiology of Cannabis‘, kan je aan de University of Vermont deelnemen aan het college waarin medicinale cannabis centraal staat en is het aan de Ohio State University Law School mogelijk om mee te doen aan het Marijuana Law, Policy & Reform Seminar.

Excursies

En denk nou niet dat dit pretvakken zijn die je er een beetje bij doet omdat je nog iets moest kiezen. Er vallen keiharde studiepunten te verdienen door een cannabis college te volgen. In Vermont kunnen studenten ‘Medicinale Cannabis’ zelfs op afstudeerniveau volgen, waarbij het programma focust op de chemische en therapeutische effecten van wiet, samen met de politieke en sociaal-economische invloeden van cannabiswetten.

En hoewel de universiteiten (helaas) geen echt wiet in het klaslokaal mogen hebben, kunnen de studenten wel hun eigen excursies organiseren naar lokale dispensaries als ze daar behoefte aan hebben…

Echte data, geen mythen

Tegenover Forbes doet cannabis industry consultant Shannon uit de doeken waarom een cannabis-studie een slimme keuze is. ‘Onderwijs over de wetenschap van cannabis en de juridische zaken die eromheen hangen staat mensen toe om de industrie op een meer legitieme wijze binnen te komen, uitgerust met echte data en echte kennis – en geen mythen.’

[foto schoolbord: Per Bengtsson/Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)