(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Er zijn niet veel kwekers die Hollandse wietsoorten veredelen zoals de twee die je weldra zult leren kennen. Ze noemen zichzelf Buurman & Buurman en veredelen ondanks de beperkte middelen en ruimte, in geheel eigen professionele guerrillastijl, buitenwiet speciaal voor Nederland. 

Aangenaam kennis te maken, wij zijn twee kwekers / zadenmakers uit het noorden van het land genaamd Zyen en Serge aka Buurman & Buurman. Persoonlijk ben ik (Zyen) ondertussen al 28 jaar met wietplanten bezig. Ik heb een growshop en meer gehad, maar ben destijds hard door onze blauwe vrienden onderuit gehaald. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik mijn kostbare zadencollectie verloor en zo fucked up ben geweest, dat ik een aantal jaar helemaal met kweken gestopt ben.

Maar ja, een grote passie onderdruk je niet en dus ben ik sinds een paar jaar weer bezig met kweken en dan vooral het veredelen van buiten-wietsoorten voor het Noord-Europese klimaat. Voor mij geen binnenhokken met 80, 240 of zelfs 600 lampen meer, daar ben ik van genezen. Nee, ik en mijn mede-buurman richten ons voornamelijk op de buitenteelt en dan ook nog eens op een guerrilla mannier. Onze planten staan dan ook voornamelijk tussen de maisplanten.

Vroegbloeiers x klassiekers

Ons doel is om planten/zaden te veredelen die wijzelf vroegbloeiers noemen. Geen autoflowers voor alle duidelijkheid maar planten die al aan hun bloeifase beginnen bij 16 tot 14 uur licht per dag. Wietsoorten die al aan het begin van september klaar zijn maar in tegenstelling tot een goede autoflower, zo’n 100 tot 300 gram droge wiet per plant vanaf kunt halen. Ter vergelijking; onder goede omstandigheden leveren de meeste autoflowers buiten slechts 35 gram op.

Hier twee Kush planten, beide stekken van dezelfde moeder die we na een strenge selectie uit zo’n 100 planten hebben gekozen. De linkerplant is niet behandeld maar de rechterplant hebben we wel behandeld zodat deze vol zit met mannelijke bloemen die allemaal XX-stuifmeel geven. Alleen meisjes dus, zo hebben we een ruime selectie aan stuifmeel en zaden. Van de meeste soorten hebben we ook nog als moeder-bonsai-plant in leven zodat we ten alle tijden terug kunnen kruisen met de oorspronkelijke mamma ‘s.

Nu hebben wij een selectie vroegbloeiers die an sich al prima zijn maar wat ons betreft nog wel wat verbeterd kunnen worden. Eigenschappen die we graag gestabiliseerd zien: een breed smakenpalet van Kush tot Sneeuwwitje, hoge THC waarden, dikke opbrengsten uiteraard en een afgebloeid uiterlijk in de eerste week van september.

Om dat te bereiken hebben we onze vroegbloeiers dit jaar weer uitgezet, naast een selectie klassiekers waaronder Northernlight, White Widow, OG Kush, Sneeuwwitje en Chocolope Kush. Deze  soorten (op misschien de Northerlight na) zullen geen van allen in de eerste week van september klaar zijn gebruiken we om met onze snelle soorten te kruisen. Uiteindelijk hopen we dan een OG Kush te hebben die buiten in de maïs bijvoorbeeld rond de eerste week van september klaar is en ook nog eens een fatsoenlijk gewicht oplevert. Dit alles wordt gefeminiseerd natuurlijk voor het gebruiksgemak.

Zorgvuldig worden alle planten bestoven met het vrouwelijke stuifmeel.

Stekken

Dit jaar hebben we ook een enorme hoeveelheid aan stekken uitgezet, die we thuis met zeer beperkte middelen lieten voorgroeien in koffiebekers (f*cking gedoe en gesleep naar de velden ook… volgend jaar zaaien we alles gewoon weer rechtstreeks in het veld. Eén tupperware bakkie mee en 1000 planten neerknallen, maar dat terzijde). De foto’s in dit verslag zijn allemaal van de zomer van dit jaar, wat we tot nu toe gedaan hebben dus.

Zyen & Serge.

(advertenties)