(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Almere is 1 van de 10 steden waar een week geleden de wietproef van start ging: teelt en verkoop van gereguleerde wiet en hasj in alle coffeeshops (voorlopig nog even naast de illegale wiet). Burgemeester van de polderstad met ruim 226-duizend inwoners is Hein van der Loo. En hij zegt leuke dingen, kijk maar mee!

Burgemeester trots op kwaliteit wietproefwiet Almere

Nee, we hoeven de eerste burger van Almere geen bedankje in de vorm van een verse top wiet te sturen. Hein van der Loo heeft namelijk nog nooit van zijn 53-jarige leven gerookt. Hoe dan ook, de politiek partijloze bestuurlijke baas zegt verstandige dingen over het experimenteren met legale wiet en hasj in zijn gemeente.

Wij zagen het voorbijkomen op het alleraardigste nieuwe tv-programma ‘Coffee-to-go met…‘ van de lokale nieuwsbron 1Almere.

Van der Loo is al wandelend en koffiedrinkend goed te spreken over de wiet van eigen bodem. “Ik ben bij die teler geweest. Die heeft me uitgelegd hoe zijn productie gaat en hoe hij zorgt voor de kwaliteit van het product. En daar ben ik wel trots op.”

Beste wiet-quote van burgemeester sinds tijden

Het krakende gedoogbeleid met illegale inkoop aan de achterdeur van een coffeeshop, dat kan de burgemeester inmiddels niet meer uitleggen.

We merken gelukkig dat Van der Loo ook aandacht heeft voor de consument! Getuige deze geweldige quote:

“Je hebt goede wiet en je hebt slechte wiet. Het kan maar beter meteen een goede joint zijn” –   burgemeester Hein v/d Loo van Almere

Oh ja, er staat nog eerst een ander onderwerp vóórdat de burgemeester los mag in ‘Coffee to Go’. Dus als je het item over jeugdige criminele bendes en wat daar tegen te doen in Almere wil overslaan en gelijk aan de wiet gaat, dan begin je hieronder te kijken vanaf 9:24 minuten!

(advertentie)