(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Witte chocola, wie is er niet gek op? Zeker wanneer het zoals in dit geval een zeer succesvolle nieuwe Amsterdamse wietsoort betreft. White Choco is een knetterstonede kruising tussen Serious’ White Russian en DNA’s Chocolope en een schot in de roos voor het relatief nieuwe zadenbedrijf Amsterdam Genetics.

We hebben het vaker gezegd en zeggen het nog maar eens; opvallend veel juweeltjes van wietsoorten hebben een uitgekiemde balans tussen sativa en indica. White Choco is wat dat betreft geen uitzondering en heeft ongeveer evenveel heerlijke sativa-eigenschappen als vette indica trekjes, het is een zogenaamde fifty-fifty hybride.

Voor Amsterdam Genetics is White Choco een regelrecht succesnummer. Er is een grote vraag naar de soort waar de coffeeshops die onze hoofdstad nog steeds rijk is, bijna niet aan kunnen voldoen. Het succes is mede te danken aan de ongekende populariteit van de hasj variant van de soort, de White Choco Block. Een ware delicatesse voor hasjliefhebbers.

En smaakt White Choco dan ook echt naar chocola? Jawel, en zeker met een beetje fantasie; de wiet smaakt zeker net zo zoet, en heeft dankzij de Chocolope genen ook dezelfde kruidige chocolade-terpenen die cacaobonen lekker maken.

In een lage dosering zoals na een paar trekjes aan je verdamper, geeft White Choco je een actief high gevoel. Rook je wat steviger door, dan zorgt de aanwezigheid van de nodige CBD en CBG voor een meer ontspannen effect. Slaperigheid, couch-locks en vreetkicks zijn niet ongewoon na het roken van deze lekkere witte wietsoort.

Met 63 dagen is de bloeifase gemiddeld lang. Het is natuurlijk afhankelijk van de gebruikte kweekmethode, maar wanneer je White Choco een gedegen groeifase gunt, worden de planten gemiddeld zo’n 150 centimeter. Je kunt rekenen op een oogst van ongeveer 450 gram per vierkante meter. Buiten kan deze opbrengst per plant gehaald worden. Al is White Choco geen typische buitenplant, met een beetje verduister-hulp moet je haar ook in de lage landen wel kunnen afbloeien.

  • Soort: sativa/indica hybride (50/50)
  • Genotype: Chocolope, White Russian
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 63 dagen
  • Effect: energiek bij lage dosering, ontspannen body buzz bij hogere doseringen
  • Smaak: chocola, kruidig, zoet
  • Zadenbedrijf: Amsterdam Genetics
  • Verkrijgbaar bij: Azarius.nl
(advertenties)