(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Troonopvolger van Dinafems Moby Dick is Moby Dick #2. Was er iets mis dan met originele Moby Dick? Nee, maar verandering van spijs doet wel eten, en Moby Dick #2 is wat dat betreft een heerlijk sativa dominant hapje. Hoewel hapje? De soort produceert net als haar voorganger bovengemiddeld gulle oogsten!

In 2005 kwam Dinafem voor het eerst met Moby Dick op de markt. Een sativa dominante kruising die ook een hoop fijne indica-kwaliteiten heeft. De eerste Moby Dick was het product van een potente White Widow en een Haze soort, wat de soort tot een gulle opbrenger en een daverend succes maakte.

Achter de schermen heeft Dinafem de laatste jaren aan een opvolger van Moby Dick gewerkt, met Moby Dick #2 als resultaat. Het gaat eigenlijk om een geheel nieuwe kruising, maar met dezelfde sativa-dominantie en een nóg grotere productiviteit als haar voorganger.

Om Moby Dick #2 te maken kruisten ze dit keer een JYD Haze (afkomstig van JYD Genetics) met een Northern Lights in plaats van een White Widow. Een bijzondere Haze kloon dus en een indica klassieker die we allemaal kennen als een buitengewone potente wietsoort. Het resultaat is een uiterst lucratieve wietsoort met een krachtig maar gebalanceerd effect.

Kweek Moby Dick #2 en haar groeikracht zal je versteld doen staan. In een rap tempo knalt de plant omhoog en maakt ze veel stevige zijtakken om later niet te bezwijken onder het gewicht van haar dikke compacte toppen. Toppen die niet licht van gewicht zullen zijn omdat ze voorzien zijn van een witte laag trichomen. Moby Dick #2 wordt groot als een sativa en maakt toppen als die van een indica; hard, dik en potent.

Met een bloeifase van 9 tot 10 weken is Moby Dick #2 geen typische soort om buiten in ons klimaat af te kunnen bloeien. Toch doet de soort het zeer goed in het mediterrane klimaat van het zuiden van Europa. Daar kan ze opbrengsten tot wel anderhalve kilo per plant opleveren! In ons klimaat zul je deze walvis van een wietsoort wel wat moeten helpen door haar tijdig te verduisteren.

Moby Dick #2 geeft een ontspannen lichamelijk effect dat lang voelbaar blijft, maar is dankzij haar sativa dominantie toch geen typische couchlock wiet. Relaxed voor lichaam én geest dus. De geur en smaak is een kruidige mix van wierook, pas gekapt hout en citrusvruchten.

  • Soort: sativa dominante hybride
  • Genotype: JYD Haze, Northern Lights
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 9 tot 10 weken
  • Effect: lichamelijke ontspanning, cerebrale euforie
  • Zadenbedrijf: Dinafem Seeds
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)