(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Heb je geen tuin of balkon? Of bemoeizuchtige anti-cannabisburen? Dan kweek je toch gewoon guerrillastijl in de vrije natuur! Guerrilla’s Gusto is er uitermate geschikt voor, zoek een paar mooie zonnige plekken en deze indica van Sensi Seeds doet de rest.

Guerrilla’s Gusto maakt kweken in de vrije natuur wel heel makkelijk. Jij verzorgt een goede plaats met voldoende zon en een betrouwbare waterbron en Guerrilla’s Gusto gaat aan de slag. Dan is het alleen nog een kwestie van de mannelijke planten eruit halen en de oogst binnenhalen aan het einde van het seizoen. Kies wel een goede afgelegen plek, want deze wietsoort kan een indrukwekkende hoogte bereiken.

Guerrilla’s Gusto is een grote plant en werd oorspronkelijk in Noord-Spanje ontwikkeld waar men ook graag wat guerrillaplanten mag kweken. Toen Sensi Seeds de zaden in handen kreeg was Guerrilla’s Gusto een mix van een aantal zeer verschillende rassen uit India. Klassieke indica’s, maar ook minder bekende rassen met duidelijke tropische sativa-kenmerken. Een kleine hoeveelheid van deze eerste Spanjaarden bereikten het Hollandse Sensi Seeds en de zadenmakers gingen ermee aan de slag.

guerrilla-s-gusto-photoHet voornaamste doel daarbij was om de soort ook geschikt te maken voor een leven in de koudere Noord-Europese natuur, maar Sensi wilde Guerrilla’s Gusto ook meteen wat potenter maken voor de blowers van de lage landen. De soort werd daarom gemixt met een taaie Skunkplant en andere, minder voor de hand liggende rassen en Guerrilla’s Gusto veranderde in een indica dominante hybride die groter en bestendiger was dan het zadenbedrijf zelf had durven dromen. De bloeitijd werd verkort tot slechts 50 tot 65 dagen en de ultieme guerrilla-cannabissoort was geboren.

Je kunt de wietsoort vanaf halverwege mei buiten op elke geschikte plaats loslaten waarna je er bijna geen omkijken meer naar hebt. Er zijn echter nog wel een paar zaken om rekening mee te houden; kies een mooie beschutte plaats met toegang tot een betrouwbare waterbron zoals in het hoge riet, langs de oevers van een sloot of beek. Omdat het reguliere wietzaden betreft zul je nog wel moeten uitkijken voor eventuele mannelijke exemplaren. Maar buiten dat heeft Guerrilla’s Gusto haast geen zorg nodig. De zaden zijn zeer scherp geprijsd zodat je niet meteen in zak en as hoeft te zitten wanneer er eentje sneuvelt in de wildernis.

  • Soort: indica dominant (90%) buitenras
  • Genotype: Indiase indica’s en sativa’s, Skunk, onbekende soorten
  • Hoogte: hoge plant
  • Bloeifase: 50 tot 65 dagen
  • Geslacht: regulier
  • Zadenbedrijf: Sensi Seeds
(advertenties)