(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het buitenwiet-seizoen mag dan wel lang en breed afgelopen zijn, het loont nog steeds de moeite om deze geweldige buitensoort te zaaien. Meerdere buitenwietkwekers hebben Frisian Dew op RollingStoned laten zien, en keer op keer blijkt ze een geweldige successoort te zijn. Zo’n enorme groeipotentie zie je niet vaak, dus bedenk je eens wat ze binnen wel niet oplevert!

Frisian Dew wordt door sommigen de koning van de buitenwietsoorten genoemd en dat is niet geheel ten onrechte. Iedere buitenwietkweker die de soort probeerde, is er laaiend enthousiast over omdat deze soort het gewoon ontzettend goed doet. Ze heeft een geweldige vitaliteit en groeikracht en kan enorm groot worden. Het is een heel sterk ras dat tegen een stootje kan en hele mooie oogsten oplevert, ondanks veel regen, wind en slechte Noord-Europese zomers.

Hierdoor staat de soort bekend als excellente buitenwiet, maar wordt ze wat ons betreft niet vaak genoeg binnen gekweekt. En dat is jammer want de Skunk – Purple Star kruising doet het binnen minstens net zo goed als buiten. Ze ontwikkelt keigrote toppen die aan het einde van de bloeifase prachtig paars kunnen kleuren. Geef haar binnen het ideale klimaat en de tijd om goed af te rijpen en je zult zien dat ze ook binnen een uiterst lucratieve plant is.

Er zijn in Nederland heel veel skunk hybriden maar weinigen hebben zo goed uitgepakt als deze kruising tussen Skunk #1 en Purple Star. Frisian Dew is een echte hybride in die zin dat ze een 1 op 1 sativa-indica verhouding heeft. Haar goede schimmelresistentie zal ook binnen van pas komen want haar toppen kunnen heel dik en zwaar worden. De smaak is zacht en zoet en de wiet geeft je een krachtige high. Frisian Dew is een soort die als buitenkweker eigenlijk bij je algemene ontwikkeling hoort, maar die binnenkwekers nog wel eens van hun stoelen kan doen vallen van verbazing.

  • Soort: Hybride, 50% indica, 50% sativa
  • Genotype: Skunk #1, Purple Star
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeifase: 8 weken
  • Zadenbedrijf: Dutch-Passion
(advertenties)