(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een wietsoort met een spannend is altijd interessant. Wanneer de strain dan ook nog eens lekker smaakt, makkelijk kweekt en goede oogsten oplevert wordt het helemaal mooi! Blue Mystic is zo’n soort met een heel eigen mystieke geschiedenis. Een verhaal dat begint in de heuvelachtige gebieden rond Oregon en Californië…

Wiet is tegenwoordig legaal in Californië, maar in de tijd van de ontwikkeling van Blue Mistic moesten breeders zich in allerlei bochten wringen om tot nieuwe wietsoorten te komen. Een groep van hen trok dan ook de heuvels in om daar in alle rust nieuwe rassen te ontwikkelen. Een aantal van de rassen die ze daar maakten zijn vandaag de dag nog steeds terug te herleiden in veel moderne Amerikaanse genetica.

DJ Short

Een van de breeders maakte op enig moment een veelbelovende kruising tussen verschillende Thaise sativa’s, hybrides en een Afghaan uit het begin van de jaren ’80. Deze breeder is de wereldberoemde DJ Short, een van de soorten die hij hierbij na een uitgebreid selectie en terugkruis-proces creëerde werd nog veel beroemder dan hijzelf: Blueberry. Verder leverde DJ Short’s uitstekende pionierswerk ook nog soorten als Flo, F13, Blue Velvet en nog veel meer. De soorten van DJ Short kom je dan ook nog steeds veel tegen aan de Amerikaanse westkust.

Blueberry x Northern Lights

Royal Queen Seeds dook voor de ontwikkeling van Blue Mystic nog eens in deze uitstekende West Coast genetica. Ze vonden er een prachtig Blueberry fenotype om te veredelden en kruisen met Northern Lights tot een heerlijke paarse gefeminiseerde soort die ze de naam Blue Mystic gaven. Een plant die snel en graag groeit en wel twee meter hoog kan worden. Royal Queen raadt daarom aan om Blue Mystic planten te toppen of te trainen tot een mooie volle compacte plant.

Blue Mystic is ontwikkeld in het zonnige Californië, dat maakt haar niet heel erg geschikt voor de buitenteelt in ons gematigde klimaat. In landen als Spanje of Portugal doet de Blue Mistic het echter zeer goed als buitensoort. De bloeifase duurt thans binnen een week of acht. laat je haar iets langer doorbloeien, dan geeft ze een nog veel zwaardere lichamelijke ontspanning dan ze gewoonlijk al doet.

Vers fruitsap…

Blue Mystic is een indica dominante soort en geeft je dan ook een uitstekende ontspanning, brengt je heerlijke doorslaap-nachten en bestrijdt pijn als geen ander. De smaak is fruitig en fris en doet denken aan bosbessen en citrusfruit. Bij Royal Queen gaan ze zelfs zo ver dat ze het beschrijven als een slok vers fruitsap, maar dat lijkt ons toch lichtelijk overdreven. Desalniettemin is Blue Mistic een prachtige potente blauwe indica met een heerlijke fruitige smaak en een uitstekende opbrengst tot 400 tot 450 gram per vierkante meter.

  • Soort: indica dominante (80%) hybride
  • Genotype: Blueberry, Northern Light
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • THC: hoog, 18%
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Smaak: bosbessen, zoet fruit
  • Effect: stoned, pijnstillend, ontspannen
  • Zadenbedrijf: Royal Queeen Seeds
(advertenties)