(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een soort met een smaaksensatie als die van een regelrechte OG Kush, en de opbrengsten van een Big Skunk. Dat moet haast wel de natte droom van iedere kweker zijn. We hebben het over een creatie van het Spaanse Dinafem en een evenwichtige fifty-fifty sativa-indica hybride.

Big Skunk is eigenlijk een soort stagenaam voor Critical+, een Critical dus met een pluspunt op het gebied van opbrengsten. Deze Critical+ kruisten de zadenmakers van Dinafem met een potente OG Kush, om na een periode van selecteren en terugkruisen uit te komen op Big Kush.

Big Kush is een soort die een nauwkeurig evenwicht tussen sativa en indica eigenschappen belichaamd. Andere soorten met zo’n evenwichtig pakket aan genen leverden in het verleden vaak uitmuntende klassiekers als AK 47 en een White Widow op. Ook Big Kush heeft die potentie, de soort combineert de heerlijke smaken waar OG Kush zo geliefd om is, met de hoge oogsten van Big Skunk.

Om haar grote dikke buds te kunnen produceren groeit Big Skunk in de eerste fase van haar leven uitbundig en snel. Planten maken daarbij veel vertakkingen waaraan later de opgezwollen bloemtrossen zullen pronken. Deze variëteit maakt daarbij niet teveel schutbladeren aan, waardoor het licht gemakkelijk tot alle toppen kan reiken.

Ken je de indringende smaak van Kush? Tel daar dan een frisse citrussmaak van een Big Skunk bij op en je krijgt een idee van de te verwachten smaak van Big Kush. Big Kush toppen zijn typisch bedekt met een aangenaam dikke laag trichomen en hebben een extreem sterke en indringende geur. De voordelige blad bud verhouding vergemakkelijkt het knippen.

Omdat Big Kush een groot deel van de genen van Skunk bevat, kun je haar qua bloeitijd in ieder geval ook buiten kweken in de lage landen. Ze is dan eind september, begin oktober klaar om geoogst te worden. Let alleen wel een beetje op tijdens de weken die aan de oogst vooraf gaan, want hoe dikker en compacter wiettoppen zijn, hoe eerder ze ten prooi kunnen vallen aan een schimmel die we kennen als botrytis.

  • Soort: indica/sativa hybride
  • Genotype: Big Skunk (Critical+), OG Kush
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: binnen 55 – 60 dagen, buiten tot eind september – begin oktober
  • Oogst: max 600 gr./m2 of 600 tot 900 gr/plant buiten
  • Zadenbedrijf: Dinafem
Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)