(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Oh, OG Kush, wat ben je toch een heerlijke wietsoort. Het is geen wonder dat je zo populair bent, jouw potentie liegt er niet om, maar jouw smaak, die is fenomenaal! Veel zadenbedrijven maken een OG Kush, of hebben kush varianten op het menu. De wietsoort is wat Skunk in de jaren ’80 en Haze in de nineties was: immer populair en apestoned!

Het is gek als je erover nadenkt, maar de smaken van OG Kush zijn niet exotisch of bijzonder fruitig. Toch wordt de soort juist geroemd vanwege haar heerlijke aroma’s. Die zijn dan misschien niet exotisch, ze zijn wel retesterk en ontzettend indringend. De soort heeft een zeer sterke maar aardse smaak en wordt veelal omschreven als een penetrante mix van een aardse geur van harsige naaldbomen, vers gezaagd hout met een vleugje citrus. Je moet OG Kush echt proeven om de hype te begrijpen.

OG Kush staat aan de basis van veel moderne West Amerikaanse wietsoorten. Kush-variëteiten worden tegenwoordig in ontzettend veel wietsoorten gekruist, om de doodeenvoudige reden dat iedereen ze lekker vindt. Ondanks de verscheidenheid aan kush-hybrides, weet niemand eigenlijk precies waar en wanneer OG Kush voor het eerst het levenslicht zag.

Ook over de naam OG Kush bestaat de nodige onenigheid. Vraag drie verschillende liefhebbers waar de letters OG voor staan en je krijgt drie verschillende antwoorden. Zo zou OG volgens sommigen staan voor Ocean Grown, omdat de soort afkomstig is van de West Amerikaanse kuststaat Californië. Andere veel gehoorde verklaringen voor de letters OG, zijn Original Gangster en een hommage aan OverGrown.com, wat tot 2006 ’s werelds grootste cannabisforum was.

Wat het achtergrondverhaal van OG Kush ook is, de wiet is keisterk, supersmaakvol en overheerlijk. De soort is indica dominant en levert qua gewicht gemiddeld goede oogsten op. Toppen zijn keihard en compact en de planten hebben een handige bossige structuur. De bloeifase duurt gemiddeld zo’n 8 tot 9 weken.

  • Soort: indica dominante hybride
  • Genotype: niet bekend, waarschijnlijk Chemdawg en Hindu Kush
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8-9 weken
  • Smaak: indringend, harsig, naaldbomen, citrus
  • Effect: potent stoned effect, goed tegen pijn, stress en als slaapmiddel
  • Zadenbedrijf: Hy-Seeds
Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)