(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De klassieker Orange Bud heeft onlangs een comfortabel jasje gekregen als autoflower. Eigenschappen die de soort populair maken zijn prachtige dikke oranje bloeiharen, een heerlijke frisse citrussmaak en stabiele groeikenmerken en zijn ook in de nieuwe autoflower dominant aanwezig.

Het kostte de meesterkweker van Dutch Passion 12 generaties om tot een stabiele automatisch bloeiende variant van Orange Bud te maken. Wanneer je een nieuwe versie van een klassieker als Orange Bud gaat maken moet alles kloppen. Iedereen kent immers de originele Orange Bud en velen hebben er mooie herinneringen aan.

De originele Orange Bud is een bijzondere Skunk variëteit die vanaf de eerste dag van haar release in de vroege jaren ’80 tot vandaag de dag ongekend populair is. De soort groeit snel en uitbundig, is zeer stabiel, geeft je een potente upliftende high en heeft een heerlijke frisse en zoete citrussmaak. Maar de meest in het oog springende eigenschap zijn misschien nog wel haar knaloranje bloeiharen die Orange Bud een geweldige Bag Appeal geven.

Om de nieuwe autoflower te creëren heeft Dutch Passion haar beste breeder ingezet. De specialist in cupwinnende autoflowers als Auto Mazar, Auto Ultimate en Auto Daiquiri Lime selecteerde voor dit project zijn beste mannelijke Auto Daiquiri Lime en kruiste die met de originele Orange Bud. Een 3-jarig durend veredelingsproces van 12 generaties door- en terugkruisen, leverde uiteindelijk de gewenste resultaten. Een nieuwe automatisch bloeiende Orange Bud die zelfs een ervaren testpanel niet van de originele fotoperiode Orange Bud wist te onderscheiden.

Auto Orange Bud is sativa dominant, groeit snel en explosief en is uiteraard gefeminiseerd. Ze maakt een cyclus van 10 tot 11 weken door waarin ze van ontkiemend zaadje tot een grote oogstrijpe autoflower uitgroeit. Haar opbrengsten zijn ‘des Skunks’ groot, helemaal wanneer je haar onder een continue lichtschema van 18/6 kweekt.

  • Soort: sativa dominante hybride
  • Genotype: Orange Bud, Auto Daiquiri Lime
  • Bloeitype: autoflower
  • Cyclus: 10 – 11 weken
  • Effect: krachtig en energiek
  • Smaak: zoet, fris, citrusfruit
  • Zadenbedrijf: Dutch Passion
(advertentie)