(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

RollingStoned vriend Bubbleman, heeft een Bubble Bucket gemaakt. Hij kweekt daar een Power Plant in die hij liefkozend Jose doopte. Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn zelf erg nieuwsgierig hoe het met Jose gaat na twee weken in een Bubble Bucket, gelukkig heeft de Bubbleman een mooi verslag gemaakt. 

Beste vrienden, ik zal jullie eerst even geruststellen: Jose maakt het goed in de Bubble Bucket! Misschien waren jullie daar al vanuit gegaan, maar ik kneep hem toch wel even moet ik eerlijk bekennen. Zo’n Bubble Bucket is toch een beetje een vreemd ding, en toen ik op dinsdag nog steeds geen wortels uit het netpotje zag groeien was ik even bang dat Power Plant Jose het helemaal niet zo naar haar zin had in mijn zelfgemaakte bubbel emmertje.

Gelukkig begon Jose zich op woensdag heel goed op te richten, en inderdaad, de eerste wortels kwamen onderaan de pot door de kleikorrels heen groeien. Wat een opluchting!

wortels

Wat een opluchting om Jose’s eerste wortels te zien!

Nu Jose deze wortels heeft weet ik ook zeker dat ze altijd direct water kan opnemen als ze dat nodig heeft. Mits het water tenminste op het juiste peil blijft. De transparante slang die aan de buitenkant van de Bubble Bucket zit, dient ervoor om dat te kunnen checken. Ik heb met een merkstift een blauw streepje gezet dat aangeeft op welke niveau het water moet staan. Het water moet zo’n twee centimeter onder de onderkant van het netpotje staan zodat uiteenspattende bubbels de kleikorrels nat houden en alleen de wortels die uit het potje groeien, in het water hangen.

Toen ik zag dat de Power Plant reageerde, heb ik haar ook meteen vol in de zon gezet. Je ziet haar dan gewoon genieten en groeien! Het zuurstofrijke water doet haar echt goed, en het kost de plant ook geen enkele moeite om in het water, nieuwe wortels aan te maken. Ik ga volgende week een paar dagen weg, maar mijn schoonzoon neemt gelukkig tijdelijk de verzorging van Jose op zich. Ik verwacht als ik terug ben een heleboel mooie nieuwe en spierwitte wortels bij Jose te zien.

Maar gelukkig kan ik haar nog een paar dagen zelf vertroetelen: overdag zet ik haar lekker buiten en ’s avonds gaat ze naar binnen. Ik moet de pH waarde van het water wel heel vaak controleren, dat loopt iedere dag een beetje op. Ik heb het water ook al een keer ververst, hoewel het er nog schoon uit zag, ik moet toch eens kijken hoe lang het water in zo’n Bubble Bucket eigenlijk mee kan gaan?

Tot volgende week, dan ben ik er natuurlijk weer met een nieuw verslag uit het leven van Jose.

Bubbleman

 

(advertentie)