(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We geven het direct toe: het begin van de kop boven dit artikel heeft een hoog ‘Suske & Wiske-gehalte’. Maar van brave fictie is helaas geen sprake, want het gaat toch echt om een politieactie tegen onze favoriete – zo niet essentiële – plant en de hardwerkende mensen die zich daarom bekommeren.

De Bommeler-wat?

De ellende speelde zich vorige donderdag af in een gebied in de provincie Gelderland dat bekend staat als de Bommelerwaard. Hè, zelfs de politie daar noemt zich zo. Van Wikipedia leren we dit over de regio: ‘De Bommelerwaard is een streek in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Gelderland, gelegen tussen de rivieren de Waal in het noorden, de Maas in het oosten en zuiden, en de Afgedamde Maas in het westen.’

Een riviereiland wordt de Bommelerwaard ook wel genoemd. Maar genoeg geschiedenis en aardrijkskunde voor nu, over naar de keiharde en uiterst wrede war on drugs. Die woedt ook in deze contreien als een dolgeworden Chinees virus, met afgelopen donderdag dus 9 van de 52.387 inwoners als prominente slachtoffers. Watskeburt?

Prijsschieten voor de popo

Allereerste weer eens zo’n laffe tip van een of andere loser/verrader/jaloerse idioot aan de politie. Houdt het dan nooit op? (Spoiler; vergeet het maar.) Naar aanleiding van het verraderswerk toog het hennepteam van de politie Bommelerwaard richting de Hogeweg in Rossum. Aldaar was het eenvoudig prijsschieten voor de smerissen, want negen wietknippers waren volop bezig met hun waardevolle werkzaamheden!

Ze kregen allemaal fluks een proces-verbaal aan hun knippersbroek, dat begrijp je wel. Veel erger nog is dat er ook liefst 130 kilo wiet in beslag genomen en inmiddels vernietigd is. Honderddertig kilo mensen! En nee, dat was niet de natte, net geknipte wiet die op de politieweegschaal lag, maar (en we citeren de politie zelf nu:) ‘130 kilo aan gedroogde hennepplanten’.

Potverdomme, wat een verspilling weer. Van mensen, tijd, moeite, belastinggeld en vooral van 130 kilo van een oer-Nederlands topproduct dat in no time tot essentieel werd bestempeld toen de coronashit hier onlangs het hek raakte…

(advertenties)