(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Of het met het full spectrum kweeklicht te maken heeft weet hij niet, maar zijn toppen werden in deze vijfde bloeiweek langzaam een beetje roze. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook weer dikker en plakkeriger dan een week geleden. Afijn, je begrijpt hoe laat het is: tijd voor een kijkje in de kweekkast van Dokter Groen.

Het begint een beetje een herhaling te worden maar het zal een eenvoudige update worden deze week. Gewoon om het simpele feit dat ik geen kind aan mijn wietplanten heb, in het Flow Hydroponics Systeem van G-Tools. Het enige dat ik eigenlijk hoef te doen, is zorgen dat het voedingswater op het juiste niveau, de juiste pH-waarde en de juiste EC-waarde (voedingsconcentratie) blijft. Dit doe ik meestal ’s morgens even, waarna ik het ’s middags nog even controleer.

Voeden in Flow Hydroponics

Voedingswater op het juiste peil houden, en de pH- en EC-waarde op niveau brengen klinkt als veel meer werk dan het eigenlijk is. Ik meet eerst even de pH- en EC-waarde. Meestal is de pH-waarde dan wat gezakt, en ligt die rond de 5,5. Ook meet ik even de EC-waarde, om te weten of die omhoog of omlaag moet worden bijgesteld. Is de EC-waarde gezakt, dan hebben de planten meer voeding dan water verbruikt en mag de EC-waarde wat hoger dan de dag ervoor. Is de EC-waarde gestegen dan is het andersom. Dan hebben de planten meer water verbruikt, en mag de EC-waarde dus wat lager dan de dag ervoor.

Na het meten voeg ik een paar liter vers water toe, waardoor de pH-waarde meestal wel weer goed is. Is dat niet het geval dan doe ik er voorzichtig wat pH-plus van Plagron bij, tot de pH-waarde rond de 5,9 ligt. Dan voeg ik de plantenvoeding uit het startpakket van Mills toe. Op het moment krijgen de wietplanten Basis A en B, nog een klein beetje C4 en wat meer Ultimate PK.

 

 

pH-dalingen

Zoals ik twee weken geleden al vertelde, daalt de pH-waarde dagelijks. Dat is nog steeds het geval, maar de dalingen zijn wel afgenomen omdat ik deze week het hele voedingsreservoir ververst heb. Ik wilde daarbij eigenlijk niet aanzuren, aangezien ik had verwacht dat de pH-waarde toch weer zou dalen. Toen die de volgende ochtend echter nog steeds boven de 7 was, heb ik toch maar aangezuurd met pH-min.

En je raadt het natuurlijk al, de dag erna was de zuurtegraad weer te laag. Deze keer echter niet zoveel dat ik pH-plus moest gebruiken. Met water alleen red ik het nu ook.

De lichte periode start, en wordt afgesloten met een kwartiertje rood/verrood licht, om de zonsopgang en zonsondergang na te bootsen.

Mohammed kleurt roze!

En dan heb ik het nog niet over de sterren van de show gehad, want dat zijn natuurlijk de vijf Mohammed wietplanten. Nu de vijfde bloeiweek erop zit, heb ik het gevoel dat de herfst heel langzaam zijn intrede doet. De frisse groene kleur begint een beetje uit de bovenste bladeren en toppen weg te trekken, en maakt plaats voor een mooie roze gloed. Hier en daar zijn ook de eerste bruine bloeiharen te zien. Ik vraag me af of het full spectrum licht van de G-Bars LED kweeklampen de ware aard van Mohammed laat zien, maar gek is het in ieder geval niet.

De wietsoort Mohammed heeft namelijk een aanzienlijk deel van Sensi Seeds’ Black Domina in zich. Deze indica is donker van kleur en laat ook dikwijls paarse toppen zien. Op de foto’s hieronder kun je goed de paarse verkleuringen zien. Ik hoop dat het nog veel sterker naar voren gaat komen. Dat zou ook goed kunnen want volgens de planning hebben ‘we’ in ieder geval nog drie weken te gaan…

(advertenties)