(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ook in de tweede week van de zichtbare bloei, zijn de Mohammed wietplanten van Dokter Groen weer ontzettend hard gegroeid. Dat natuurlijk niet alleen want de toppen worden nu ook wat dikker. Om de luchtcirculatie te verbeteren snoeit onze kweekdokter aan de bovenkant selectief wat bladeren weg. 

Het is ongelooflijk hoe hard wietplanten groeien in een hydrosysteem! Ik sta ervan te kijken en ik moet ook eerlijk bekennen dat ik me daarin heb vergist. Het is dat ik een verhogingsset op mijn kweekkast heb, want anders waren de toppen allang in de lamp gegroeid. De volgende ronde – want ik ga zeker door met hydrokweken op deze manier – zal ik mijn wietplanten veel eerder op 12/12 zetten. Een vriend opperde al om dat meteen vanaf dag één te doen maar dat gaat me ook wat te ver.

Op de foto’s hieronder is goed te zien dat de Mohammed wietplanten (een indica nota bene) ook in deze tweede week van de zichtbare bloei weer enorm gegroeid zijn ten opzichte van vorige week. Om het verschil te laten zien heb ik er wederom een foto van een week geleden bij gedaan.

Bladeren snoeien

Tot nu toe heb ik al drie of vier keer gediefd in mijn kweekkast. Of met andere woorden: ik heb al drie keer takken en bladeren aan de onderkant van de planten weggehaald, zodat ze geen energie verbruiken ten koste van de bovenste toppen. Maar omdat de dames ook bovenin zo hard gaan, is het ook daar een te volle bos geworden. De bovenste 50, 60 centimeter is erg vol geworden, waardoor de luchtcirculatie in het geding komt.

Voor een betere luchtcirculatie, en om sommige toppen meer licht te geven, heb ik daarom deze week voor het eerst ook aan de bovenkant gesnoeid. Uiteraard heb ik geen toppen weggehaald, maar enkel bladeren. Normaal gesproken snoei ik bladeren eigenlijk nooit weg maar met de groei die deze indica’s deze keer doormaken, kon ik eigenlijk niet anders.

Op de foto’s hieronder zie je de voor en na foto’s van het snoeien van de bladeren. Na de snoeibeurt heb ik meteen ook wat takken verplaatst voor een betere verdeling onder de lamp. Veel bladeren hebben 11 of 13 bladvingers, een teken van een goede gezondheid!

Toppen

En dan natuurlijk het leukste van deze week: de toppen. Een week geleden waren het nog maar kleine bolletjes maar inmiddels mag ik ze van mezelf toppen noemen. Heel dik en groot zijn ze nog niet maar het is dan ook pas de tweede week van de bloeifase. Je ziet wel goed dat ze nog veel groter zullen worden aan de dikte van de stammen, die op dit moment bijna nog dikker zijn dan de toppen zelf. Trichomen zijn er nog niet dus ik gebruik alleen nog de basisvoeding en de C4 van Mills. Wanneer ik in de vierde, vijfde bloeiweek wel trichomen zie, vervang ik de C4 voor Mills Ultimate PK.

Op de foto’s hieronder zie je een paar mooie (hoop ik toch) foto’s van de toppen van de Mohammed wietplanten in de kweekkast. Omdat ook onder het bladerdek de nodige toppen groeien, heb ik daar ook wat plaatjes van geschoten.

Tot volgende week!

Toepasselijk genoeg sluit ik deze week af met een mooie zonsondergang in de CNNBS G-Kit. Dat is niet alleen mooi om te zien maar heeft ook nut. Iedere dag wordt namelijk afgesloten met een kwartiertje rood en ver-rood licht van de Rubol Josephine 48 Watt LED. Dit zorgt ervoor dat de lichtgevoelige cellen in de wietplanten veel sneller in de slaapstand gaan. Om precies te zijn in een kwartier in plaats van twee uur. Dit geeft de planten in andere woorden een bijna twee uur langer durende nacht, en dus meer bloei-hormonen en een snellere/betere topontwikkeling (als het goed is).

(advertentie)