(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bij Dokter Groen zit de vierde week van de zichtbare groei erop. De topontwikkeling verloopt voorspoedig en gaat voorlopig nog wel even door ook, want er is nog geen bruine bloeihaar te bekennen. Wel groeit er al een dikke plakkerige laag trichomen. Enige minpuntje is dat de pH-waarde nog steeds blijft dalen.

In de afgelopen week heb ik weer weinig werk aan mijn wietplanten gehad. Het is immers de vierde week van de zichtbare bloei, en de planten hebben een gewenste vorm. Dieven heb ik in de eerste weken van het 12/12 lichtschema al gedaan, en aan de bovenkant zijn de Mohammed (#Mohammedstrain) planten eigenlijk precies zoals ik ze hebben wil.

Toppen na vier weken bloeien

Ik heb veel mooie toppen die qua positie mooi over de kast verdeeld zijn. Ook qua hoogte komt het mooi uit; achterin en rechts zijn de toppen wat lager, waardoor er een mooie ruimte is voor de ventilator en alle toppen voldoende wind vangen. Omdat de foto’s snel overbelicht raken door het felle licht van de G-Bars 150 Watt LED, heb ik deze even tijdelijk uitgezet tijdens het fotograferen. Hierdoor steken de toppen mooi af tegen het rode licht van de Rubol Josephine.

Lekkere plakwiet!

De Mohammeds worden ook steeds plakkeriger. Vorige week had ik al het een en ander aan trichomen maar sinds deze week zitten de planten er echt vol mee. En dat is best vroeg in de cyclus voor mijn doen. Ik ben ervan overtuigd dat het komt omdat de dames in het Flow Hydroponics Systeem alles krijgen wat hun hartje begeert.

Althans, qua voeding dan komen de planten echt niets tekort. Dat is de planten ook aan te zien want er is echt nog geen enkele bloeihaar bruin. En geen blad ook trouwens. Die staan allemaal mooi schuin omhoog te pronken met een fris groene kleur. Eerlijk gezegd zien mijn wietplanten er normaal gesproken alleen zo groen en gezond uit in de groeifase 😉
Ik heb op een aantal toppen ingezoomd, zodat je goed kunt zien hoeveel trichomen deze dames produceren.

pH-plus

Tja, pH-plus heb ik de afgelopen week eigenlijk dagelijks moeten toevoegen omdat de pH-waarde nog steeds lijkt te dalen. Ik gebruik daar trouwens pH-plus van Plagron voor, en inmiddels zit er volgens mij aardig wat van in mijn voedingsreservoir. Ik zal daarom deze week ook het voedingswater weer verversen, dat zal dan de derde keer worden dat ik dat doe.

Maar goed, hoewel het geen moeite is om de pH-waarde op deze manier met pH-plus op peil te brengen, is het op zich natuurlijk niet echt de bedoeling dat de pH-waarde steeds blijft dalen. Waarschijnlijk heeft het te maken met de voeding. Ik gebruik de minerale plantenvoeding van Mills, alleen is die niet speciaal ontwikkeld voor een kweek zonder medium.

Volgende keer zal ik daarom kiezen voor een speciaal voor RDWC systemen ontwikkeld is, zoals Canna Hydro, Advanced Hydroponics of de voeding van General Hydroponics. Deze ronde maak ik af met Mills, het is neem ik aan ook niet goed om te veel van voeding te wisselen.

 

(advertenties)