(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ach, waar is die mooie tijd gebleven dat je een spelletje badminton of jeu de boules speelde op de camping? Tegenwoordig gebeuren er heel andere dingen in de stacaravans op onze Nederlandse weidevelden…

Tenminste, in elk geval op de toepasselijk Fort Oranje geheten camping in Rijsbergen, in de ‘wietschuur van Europa’ ofwel Brabant. Daar houden ze geen bingoavondjes maar knipavondjes. Aan alle kampeer gezelligheid kwam deze week echter een bruut einde, toen de politie de camping ging doorzoeken. Wijs geworden door eerdere gevallen in 2009 en 2010 van wietkwekerijen op Fort Oranje, bleek het ook ditmaal prijs bij 3 van de 700 vakantieplekjes.

Stekkenparadijs

In twee stacaravans bleek de inboedel eruit gesloopt om plaats te maken voor groeilampen en wietplanten. Een kwekerij inderdaad. Met 102 planten niet echt de grootste, maar er stonden ook 7428 stekjes (arme agent die ze allemaal heeft moeten natellen), dus deze kampers hadden grote toekomstverwachtingen. Een Hongaarse man en vrouw werden gearresteerd, waarbij de politie een vermoeden heeft dat zij het werk niet helemaal vrijwillig deden. Uitbuiting? Dat vinden wij ook meteen weer zo’n zwaar beladen woord..

Hasjperserij

Maar omdat er ook mensen zijn die meer van hasj houden dan van wiet, was er nog een derde sleurhut ingericht als hasjperserij. Dit streven naar een gevarieerd aanbod kreeg evenmin goedkeuring van Oom Agent. Twee mannen van 34 3n 27 jaar oud mochten met hem mee naar het bureau. Helemaal vervelend voor de jongste van de twee, want die was net een paar dagen vrij na een gevangenisstraf in Duitsland wegens drugshandel.

(advertenties)