(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het wordt steeds duidelijker dat het prehistorische cannabisstandpunt van minister Opstelten (Justitie) zijn langste tijd gehad heeft. D66 in Leiden gaat gewoon door met plannen voor legale wietteelt. Een uitstekend plan, samen met de coffeeshops!

Leiden had vorig jaar al een fijn reguleringsplan gemaakt, ‘Wie teelt’, maar dat werd zoals gebruikelijk door minister Opstelten linea recta de prullenbak ingegooid, zonder met een zinnige verklaring te komen. Burgemeester Lenferink van Leiden (PvdA) boog het hoofd en beval zijn ambtenaren er geen energie meer in te steken. D66, dat legalisering van cannabis in haar verkiezingsprogramma heeft staan, geeft echter vol gas met een nieuw plan!

Samen met coffeeshops

Daarbij werkt de partij nauw samen met de plaatselijke coffeeshophouders, de Leidse Vereniging van Cannabis Detaillisten. Diens voorzitter Jack Stikvoort wil graag zo snel mogelijk beginnen met legaal wiet kweken. Wat hem betreft kunnen de kwekers die nu de shops bevoorraden die taak prima vervullen. En een gevarieerde wietmenu – waar de blowers natuurlijk ook blij mee zijn – blijft zo ook nog eens gegarandeerd in de 10 shops.

Grote bewaakte gebouwen

De voorman van de Leidse coffeeshops heeft samen met D66 al tot in detail nagedacht over hoe Leiden wiet zal produceren. Dat moet plaatsvinden in grote gebouwen op industrieterrein Roomburg. Daar staan al hekken omheen en bovendien komt er 24/7 bewaking. Stikvoort denkt dus groot, met een klein kwekerijtje kan namelijk niet in de lokale behoefte van de cannabisconsumenten worden voorzien. Om je een idee te geven; de ruimte waarover we het hebben is anderhalf keer zo groot als de bekende Groenoordhallen in de Sleutelstad!

D66 kijkt voorbij Opsteltens periode

Politieke partij D66 denkt dus al voorbij het dinosaurustijdperk van minister Ivo Opstelten van Justitie & Veiligheid. En terecht, zo’n volkomen wereldvreemde minister wat betreft softdrugs, dat moet toch een once in a lifetime pechgeval zijn… Bovendien zal de komende raadsperiode – de gemeenteraadsverkiezingen zijn in maart dit jaar! – langer duren dan de maximale duur die dit rampzalige kabinet nog voor de boeg heeft. D66 in Leiden hoopt dan ook met andere partijen in de stad tot afspraken te kunnen komen over gereguleerde wietteelt.

(advertenties)