(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid is 1 van de 2 verantwoordelijke bewindspersonen – naast de minister van Justitie – voor het Nederlandse cannabisbeleid. En dus ook een van de leiders van het Experiment Gesloten Coffeeshopketen ofwel het wietexperiment. Om zich een beter beeld te geven van het reilen en zeilen van een gereguleerde cannabismarkt, toog Kuipers onlangs naar Canada voor een werkbezoek tussen de hier nog verboden maar daar legale planten.

Geestverruimend werkbezoek voor de minister

Dat het prima kan, een volledige legalisatie van recreatieve cannabis in één daverende klap doorvoeren, bewijst Canada al sinds 17 oktober 2018. Ook is het land niet door buitenlandse mogendheden aangevallen omdat het internationale (drugs)verdragen schendt, iets wat je hier in Europa nogal eens hoort als argument waarom er niet gelegaliseerd zou kunnen worden.

Kortom, een uitstekend idee van onze minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers om eens zijn eigen neus hoogstpersoonlijk tussen die Canadese wietplanten te steken. Vandaar dat ie eind april op en neer naar Canada vloog voor een werkbezoek in het teken van cannabis!

Kuipers kijkt in de keuken van Black Rose Organics

Het levert hem – naar eigen zeggen – nuttige informatie op voor onze eigen proef met gereguleerde cannabis, die zoals jullie weten in 2024 van start moet gaan (en met wat mazzel al eind 2023 in Brabant). In enkele tweets doet de voormalige corona-deskundige Kuipers verslag op Twitter over zijn trip.

Laten we vanuit Nederlands landsbelang inderdaad hopen dat hij daar “veel geleerd” heeft…

(advertentie)