(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als het buitenwietseizoen je niet de wintervoorraad gebracht heeft waarop je hoopte, dan kun je dat binnen meer dan goed maken met een rondje Big Bomb. De Big Bud genetica zorgt in deze kruising voor de enorme oogsten, terwijl je dankzij Bomb #1 ook nog eens op een hoger THC-gehalte dan Big Bud mag rekenen. 

Big Bud is al jaren een regelrechte klassieker in de Nederlandse coffeeshops, en dat komt in de eerste plaats natuurlijk door de enorme opbrengsten die de soort aflevert. Maar over het effect en de smaak hebben blowers ook niets te klagen, wat het eigenlijk tot de ideale commerciële wietsoort maakt.

Big Bud 2.0

Met Big Bomb heeft de klassieke wietsoort uit de shop echter een geduchte concurrent. Je kunt namelijk gerust zeggen dat dat een verbeterde versie van Big Bud is. Zadenproducent Bomb Seeds heeft de soort dan ook gemaakt met een dominante Big Bud moederplant en hun eigen THC-knaller Bomb #1. Het resultaat is de ultieme commerciële strain met opbrengsten van Big Bud, en het THC-gehalte van Bomb #1.

De inmenging van Bomb #1 in de mix, zorgt ervoor dat Big Bomb in de bloeifase niet alleen veel zware toppen produceert, maar verhoogt ook het THC-gehalte van die toppen. Die zijn daardoor ouderwets hard, dik en plakkerig als die van een indica. Toch is deze soort genetisch gezien geen indica maar een hybride. Maar wel een met een korte bloeifase van 8 tot 9 weken, zodat je lekkere snelle rondes kunt draaien.

Big Bomb kweken

Mocht je nog aan het begin van je kweekcarrière staan, maak je dan geen zorgen want Big Bomb is echt niet moeilijk om te kweken. De planten hebben een zeer goed groeipotentieel, en kunnen buiten in de volle grond dan ook enorm worden. In een pot in een kweektent worden ze gemiddeld hoog maar ook hier zul je merken dat je snel op het 12/12 lichtschema kunt overschakelen.

Skunky geur en smaak

Zoals je van een Big Bud kruising kunt verwachten, kan ook deze strain behoorlijk intens ruiken in je kweekruimte. De skunky geur zorgt er niet alleen voor dat je een goed werkend koolstoffilter moet hebben, maar werkt ook door in de smaak van de strain. Een intense maar klassieke geur en smaak dus die eigenlijk nooit verveelt.

De effecten zijn door het hogere THC-gehalte wat sterker als die van de klassieke Big Bud. Het is een lekkere lang aanhoudende all round buzz, die lichaam ontspant en de geest verruimd.

  • Soort: 50/50 sativa indica hybride
  • Genetica: Big Bud, Bomb #1
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Geur/smaak: intens en ‘Skunky’
  • Effect: intense all round high, houdt lang aan
  • Zadenbedrijf: Bomb Seeds
  • Verkrijgbaar bij: Wietzaadjes.nl
(advertentie)