(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Alle begin is moeilijk, maar als je de valkuilen weet kun je veel beginnersfouten voorkomen. We zetten een paar veel gemaakte fouten voor je op een rijtje. Doe er je voordeel mee! Heb je zelf ook een tip? Stuur hem naar ons op via ‘tip de redactie

Koop een lamp

Marihuanaplanten hebben veel licht nodig en zullen het op de vensterbank dan ook niet geweldig doen. Investeer daarom in een goede lichtbron voor je nieuwe hobby, als je een zuinig type bent, overweeg dan een LED lamp, ze zijn wat duurder in de aanschaf maar verbruiken een stuk minder energie en gaan lang mee. In de zomer kun je wel goed buiten aan de gang.

Pokon is geen goede meststof

Veel beginners die niet teveel geld willen uitgeven besparen op plantvoeding. Doe dit niet! Er is een keur aan goede plantvoeding te koop die speciaal is afgestemd op de behoeften van jouw plant en dat is niet voor niets.

Mondje dicht

Al ben je zo trots als een aap met zeven lullen, toch kan je beter niet over je nieuwe hobby praten. In ieder geval nog niet zolang het kweken alleen nog gedoogd wordt in Nederland. Hou je hobby (en je oogst) lekker voor jezelf.

Maak een plan

Er zijn een hoop dingen die je zult moeten voorbereiden, dus doe dat goed. Planten hebben allerlei verschillende behoeften zoals water, voeding, de juiste belichting en meer. Ook kunnen zich onverwachts problemen voordoen zoals ongedierte, maak een plan en zorg dat je weet wat je in zo’n geval gaat doen. Lees veel en leer van anderen, kennis is macht.

Potgrond van het tuincentrum is geen geschikt medium

Potgrond die je in de diverse tuincentra kunt kopen is vaak niet meer dan opgesmukte afvalgrond. Koop voorbemeste aarde in een growshop of verrijk normale potgrond, bijvoorbeeld met bat-mix en check de pH-waarde ervan. Zonodig kun je de pH op peil brengen met pH-.

Kweken is hard werken

Iemand vertelde me ooit eens dat je wietplantjes ook op een oud matras kunt kweken, er drie keer overheen kan pissen en dat het dan vanzelf wel groeit, maar niets is minder waar. Je zult aandacht aan de planten moeten geven en hard moeten werken om succesvol te zijn. Maar hé, het is leuk hè.

Steel geen stroom!

Betaal netjes je stroomrekening, houd je hobby klein en voor eigen gebruik. Zorg dat anderen er geen hinder van ondervinden en maak alles veilig! Als je niet weet hoe je spullen moet aansluiten, zoek dan professionele hulp.

Vergeet vooral niet te genieten want tuinieren is een heel leuke en gezonde hobby!

(advertentie)