(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Iedere topkweker heeft ze gemaakt want met vallen en opstaan leert men wiet kweken. Onze legale mediwietkweker BeëlzeBud kan er ook over meepraten. Hij maakte de drie klassieke beginnersfouten maar toonde zich ook flexibel en corrigeerde ze. En de planten? Die staan er weer heel mooi bij.

Beginnersfouten. Het lijkt wel of ik het hele rijtje aan het afvinken ben. Hoewel ik toch wel eens eerder plantjes tot een goed einde heb gebracht en ik me voor deze kweek weer goed heb ingelezen, heb ik nu al wel een paar klassieke beginnersfouten gemaakt.

Foutje, bedankt!

Twee van de vijf autoflower wietplanten hadden vorige week al een beetje last van teveel water. Door al het gedoe met het bestrijden van de vanrenrouwmuggen hebben ze teveel water (met kaneel) gekregen en zijn ze een beetje geel geworden. Dat is klassieker nummer één. Klassieke fout nummer twee is dat ik dacht dat die vergeling een tekort aan voeding was en dus ben gaan voeden. Een halve dosis, maar toch te veel blijkbaar. Nu heeft een van de planten bij de bovenste bladeren een paar dorre bladpuntjes. Die krijgt dus een tijdje geen voeding meer.

Het is wat, maar door fouten te maken leer je uiteindelijk het meeste.

Hoogte lamp

Fout nummer drie – jawel – is dat ik deze week de lamp van 400 naar 600 watt heb gezet. Ze groeien zo hard dat ik dacht dat ze dat wel fijn zouden vinden. Inmiddels vinden ze dat ook fijn, maar niet voordat ik de lamp ook een stuk hoger hing. Dat was ik dus vergeten en daardoor werd de temperatuur recht onder de lamp te hoog. Binnen een paar dagen merkte ik dat de nieuwe bladeren heel smalle vingers kregen en dat die bladvingers bij sommige planten ook helemaal zijwaarts krulden. Sinds ik de lamp wat hoger heb gehangen zien ze er weer helemaal tevreden uit. Let dus op als je een dimbare lamp hebt dat je de hoogte aan het wattage aanpast. Bij HPS lampen grofweg 10 procent van het wattage in centimeters, dus een 250 Watt lamp hang je op 25 centimeter, een 400 Watt lamp op 40 centimeter, enzovoorts.

Bij de Cheese planten zie ik hier en daar al bloeihaartjes verschijnen maar bij de Diesels nog niet. Best gek eigenlijk, want ze zijn tegelijk opgekomen en volgens de informatie op de site van het zadenbedrijf zou de Cheese eerder klaar moeten zijn. Maar we zien wel hoe het loopt, ze mogen het in hun eigen tijd doen.

Eind goed, al goed

Ondanks alle foutjes die ik heb gemaakt zijn de planten toch allemaal weer een heel stuk gegroeid deze week. Voor wietplanten van 20 dagen oud vind ik ze behoorlijk groot.

 

Wat ik van de afgelopen weken heb geleerd is dat het de grootste uitdaging is om aan de ene kant wel je planten heel goed in de gaten te houden, maar er toch zo min mogelijk aan te doen en te frutselen. Een oefening in zelfbeheersing voor mij dus. Volgende week vertel ik of dat een beetje gelukt is, de groeten!

BeëlzeBud

(advertenties)