(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Maleisië presenteert zich graag als moderne staat, maar ondertussen zijn ze wat drugs betreft zo achterlijk als een onrein varken. Deze week is een 29-jarige man daar ter dood veroordeeld wegens de smokkel van… wiet.

Draconische drugsstraffen

Natuurlijk het is Azië en het is een moslimland dat Maleisië, dus van drugs moeten ze (officieel) niks hebben. De straffen zijn er dan ook gerust draconisch te noemen, iets wat het land met 30 miljoen inwoners trouwens deelt met China, Indonesië en veel andere landen in deze Zuid-Oost-Aziatische regio. Je kan er maar beter niet betrapt worden met een jointje, laat staan met kilo’s cannabis zoals Dickson Levy Maria George.

Na drie jaar voorarrest ter dood veroordeeld

Schermafbeelding 2016-06-02 om 11.06.46

De Maleisische pechvogel op weg naar zijn doodvonnis…

Deze 29-jarige federale aannemer werd op 9 mei 2013 – meer dan drie jaar geleden dus al – gesnaaid met 14,49 kilo wiet in zijn bezit. Zoals gezegd, daar kunnen ze in Maleisië niet bepaald om lachen. Wat heet; de arme wietsmokkelaar is deze week ter dood veroordeeld!

Dat gebeurde in het hooggerechtshof met de stokoude Dangerous Drugs Act  uit 1952, Section 39B  in de hand van rechter Datuk Dr Sabirin Ja’afar, die een verplichte doodstraf vereist als de verdachte wordt veroordeeld.

Fuck Maleisië!

Maleisië is zoals gezegd zeer streng in de leer, wat deels veroorzaakt wordt doordat het een moslim-natie is. “Over het algemeen kan je stellen dat moslimlanden en seculiere autoritaire regimes – zeker in Azië – de zwaarste straffen kennen voor drugsovertredingen”, verklaart Jacob Sullum van Reason Magazine tegenover MerryJane.

Nou ja, wij kunnen slechts huilen van verdriet/woede als we denken aan het noodlot dat deze 29-jarige jongeman treft omdat ie wat kilootjes wiet smokkelt, iets waarvoor je in Nederland niet eens de gevangeniscel van binnen zou zien…

[openingsbeeld: Anneka/Shutterstock]
(advertentie)