(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het wordt de game changer  genoemd in de cannabis revolutie: de stemming in de Amerikaanse staat Californië over legalisering van recreatieve cannabis. In november is het zover, maar nu al steunt bijna tweederde van de inwoners het voorstel.

Verkiezingen op 8 november

Hoe leuk en aardig de legalisering in staten als Colorado, Washington, Oregon en Alaska ook is – en die is heel leuk, zoek maar eens op het woord ‘ Colorado’ op deze website – het zijn allemaal relatief dunbevolkte staten. Daarom ook ziet de wietwereld reikhalzend uit naar 8 november 2016, de dag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Op die dag wordt er in tal van staten ook op ander onderwerpen gestemd en in het dichtbevolkte Californië gaat het dan bijvoorbeeld over legalisering van recreatieve cannabis!

Californië is de game changer

shutterstock_397127548

Californie is de game changer in de wietrevolutie, zeker binnen de Verenigde Staten is de strijd dan gestreden… [beeld: Aleynikov Pavel/Shutterstock]

Met bijna 40 miljoen inwoners is Californië bijvoorbeeld net zo groot als Polen, dus je begrijpt dat een ‘ja’ van deze ook economisch zeer belangrijke staat een absolute game changer  kan worden voor een succesvolle cannabis revolutie, zowel binnen de U.S.A. als daarbuiten.

En het ziet er heel goed uit, volgens de nieuwste opiniepeiling van het Public Policy Institute of California (PPIC) is minstens zestig procent van de inwoners voorstander van legale recreatieve wiet!

Adult Use of Marijuana Act

Het zit er dus dik in dat de Adult Use of Marijuana Act  in november wordt aangenomen. En als dan het bezit en gebruik van wiet volledig legaal is voor iedereen van 21 jaar en ouder, dan is het hek definitief van de cannabisdam (zeker als op die dag ook Nevada voor stemt, met de entertainment metropool Las Vegas).

Volgens het wetsvoorstel komt er dan een Bureau of Marijuana Control  in Californië, dat de regels en wettelijke kaders vaststelt voor het persoonlijk gebruik van cannabis en de commerciële productie en distributie van recreatieve wietproducten.

Jaarlijks 1 miljard wietbelasting

Experts schatten dat de staat Californië vervolgens ook ongeveer 1 miljard dollar aan wietbelasting kan ophalen, per jaar!

[openingsfoto: Ken Wolter / Shutterstock.com]
(advertenties)