(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Banana Kush Cake. Klinkt lekker hè? Een indica dominante hybride wiens ouders je ook het water in de mond laten lopen: Banana Kush en Wedding Cake. Banana Kush Cake is een feest der variatie dankzij kleine fenotypische verschillen, maar alle planten leveren sowieso een uitstekende hoeveelheid dikke, vette toppen.

Wordt het weer eens tijd om een lekkere indica dominante en compacte wietsoort te kweken, dan is Banana Kush Cake een prima keus. Zeker als je van zoete en fruitige wiet en de nodige variatie houdt, want deze kruising tussen Banana Kush en Wedding Cake laat lichte fenotypische verschillen zien. Waarin de fenotypes echter niet verschillen is een grote opbrengst, een heerlijke fruitige smaak en een potent effect.

Banana Kush Cake

Banana Kush Cake is een gefeminiseerde hybride die voor zo’n 65% indica kenmerken laat zien en voor ongeveer 35% sativa trekjes heeft. De wietsoort kwam tot stand als onderdeel van het 2021 Research project, en is onlangs als nieuwe strain uitgebracht. De bloeitijd ligt tussen de 7 en 9 weken en de Skunk, Cookies en Kush achtergrond zorgen voor een lekkere intense en zoete geur en smaak. Het effect is sterk, ontspannend en dromerig maar dan wel met een helder sativa randje.

Als indica dominante dame past Banana Kush Cake moeiteloos in iedere kweekruimte. De planten hebben een bossige en compacte structuur. De relatief korte internodes en de stevige dikke stammen geven deze wietsoort een zeer efficiënte vorm, waardoor een zeer grote opbrengst mogelijk is. De grote dichtheid aan trichomen maken de toppen zwaar, plakkerig, zeer aromatisch en compact. Als je geluk hebt vind je een van de fenotypes met prachtige roze bloeiharen.

Potente traktatie

Qua smaak en effect is Banana Kush Cake duidelijk wat meer indica dan sativa. De wiet smaakt lekker zoet en fruitig, en brengt door deze typische indica-terpenen (smaakstoffen) ook een diepe ontspanning. Met misschien een lichte sativa verheffing op de achtergrond. In het aroma is ook de intense Skunk voorouder terug te herkennen, net als een lekker vleugje banaan, bruine suiker en citrus.

  • Soort: indica dominante hybride (65% indica, 35% sativa)
  • Genotype: Banana Kush, Wedding Cake
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 7 tot 9 weken
  • Effect: diepe ontspanning, dromerig, rustgevend
  • Geur/smaak: zoet, intens, skunky, banaan, bruine suiker, citrus
  • Zadenbedrijf: Sensi Seeds
(advertentie)