(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Misschien moet je er nog helemaal niet aan denken maar voor je het weet is de zomer weer voorbij en staat je volgende binnenkweek weer voor de deur. Als je van frisse en vooral fruitige wiet houdt dan kunnen we daarvoor Sour Blueberry van harte aanraden. Een sativa dominante strain van het huis van Humboldt. De zaden komen helemaal uit Noord Californië, maar je weet: wat van ver komt is lekker!

Eerst even iets over Humboldt Seeds, want dat is niet zomaar een zadenbedrijf. Het is gelegen in Humbodt County in het noorden van Californië. Een gebied met een rijke cannabisgeschiedenis waar vele beroemde wietsoorten zoals Sour Diesel, Headband, Blueberry Headband en Humboldt Dream hun oorsprong vinden. Kortom, Humboldt staat garant voor stabiele en vooral moddervette Amerikaanse genetica.

Sour Blueberry

Zoals veel toppers van wietsoorten is Sour Blueberry een hybride die het beste van indica’s combineert met de lekkerste sativa eigenschappen. De hybride leunt met 60% sativa en 40% indica genen net iets meer naar de sativa kant, en maakt een bloeiperiode van 8 tot 9 weken door. Het zijn uitbundig groeiende wietplanten met mooie stevige stammen en een gemiddelde internodale afstand. Toppen zijn dik, grillig van vorm en lang en bevatten een veelheid aan fruitige trichomen. Sour Blueberry is gemakkelijk te kweken en de resultaten liegen er niet om, gezien ook de goede reviews en foto’s die van deze strain te vinden zijn.

Zoet, sterk en sour

Zoals je mag verwachten van een Amerikaanse wietsoort heeft Sour Blueberry een heerlijk terpenenprofiel. In de bloeifase verspreid ze al een intense fruitige en frisse geur door je kweekruimte. Na de oogst, en een goede cure komen de smaken helemaal goed tot hun recht. Het is een aroma dat aan wilde bessen doet denken en verse citroenen.

Het effect is sterk en potent en heeft een activerende en stimulerende werking. De uitwerking is snel merkbaar en houdt lekker lang aan. Maar wat had je dan ook anders verwacht van een kruising tussen de legendarische Blueberry en Sour Diesel #2?

  • Soort: sativa dominante hybride (60% sativa, 40% indica)
  • Genotype: Blueberry, Sour Diesel #2
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Geur/smaak: citrus, fruitig, wilde bessen, zoetzuur
  • Effect: stimulerend, high, potent, ontspannen, snel merkbaar, houdt lang aan
  • Zadenbedrijf: Humboldt Seeds
  • Verkrijgbaar bij: Wietzaadjes.nl
(advertentie)