(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Steven heeft een paar problemen met zijn autoflowers. De planten zijn 48 dagen oud en de bloeifase is duidelijk begonnen. De planten maken genoeg bloeiharen maar kristallen zijn er nog niet, en veel geur produceren ze ook niet. Daarnaast vergelen sommige bladeren en worden de stengels hier en daar paars. Wat zou Lieve Muna daarover te zeggen hebben?

Autoflowers zijn gemakkelijke wietplanten voor kwekers. Je hoeft ze niet in het donker te zetten om ze te laten bloeien, en wanneer ze dat doen bepalen ze ook helemaal zelf. Dat betekent echter niet dat een kweek met autoflowers altijd vanzelf goed gaat. Die van Steven beginnen bijvoorbeeld te vergelen, en de topontwikkeling laat ook te wensen over. Eens kijken wat we daar aan kunnen doen…

 

Naam
Steven
Onderwerp
Autoflowers – bladeren geel, paarse stengel – dag 48
Bericht
Hi Muna, ik heb een aantal issues met mijn autoflowers. Ik gebruik Royalmix & Batmix en een TS3000 LED kweeklamp van Mars Hydro. Ze maken veel bloeihaartjes aan maar blijken te stagneren. Daarnaast heb ik een bladprobleem dat lijkt op een ijzer tekort. Sinds kort is daar ook het probleem van paarse stengels bijgekomen. De topjes produceren nauwelijks geur en ik dacht dat ze nu inmiddels ook hars (THC) gingen aanmaken. Het zijn twee Blue Berry Autoflowers en twee Strawberry Cheesecake Autoflowers. Enig idee?

Alvast bedankt en met vriendelijke groet, Steven

Bijlagen

 

Hoi Steven, dankjewel voor je vragen en de foto’s die je meestuurde. Als ik me niet vergis moeten je planten nu ongeveer vier weken in bloei staan en hebben ze ook nog een week of vier voor de boeg. Tijd genoeg voor de toppen om verder te groeien en plakkerig te worden, dus maak je daarover geen zorgen. Ze komen echter wel het een en ander tekort, dus dat zul je wel eerst moeten aanvullen.

Als ik het goed begrijp staan je planten op Royalmix en Batmix en geef je verder geen plantenvoeding? In dat geval is een tekort goed te verklaren. Zowel Royalmix als Batmix bevat namelijk maar voeding voor een week of zes, en daarna moet je je planten extra plantenvoeding bij geven. Jouw planten zijn inmiddels 48 dagen oud en dus 6,8 weken oud.

Mijn vermoeden is dan ook dat ze gewoon voeding te kort komen op het moment. Ik denk geen ijzertekort want dat manifesteert zich doorgaans in vergeling tussen de nerven, en bij jou zie je juist dat het de nerven zelf zijn die vergelen. Het zou eerder een tekort aan zwavel kunnen zijn, want daarbij past dit soort vergeling wel. Plus dat een stagnerende topontwikkeling en gebrek aan geur ook daarmee kan samenhangen.

Ren echter niet meteen naar een tuinwinkel voor een fles zwavel. Als je dat überhaupt al kunt krijgen denk ik niet dat je daar je planten mee helpt. Je doet er beter aan om even een goede basis-bloeivoeding te halen.

Omdat je biologisch kweekt zou ik je aanraden ook een biologische bloeivoeding te gebruiken, echter duurt dat ongeveer twee weken voor dat kan worden opgenomen door je planten. In dit geval wil je iets dat snel wordt opgenomen dus kun je misschien beter met minerale voeding bijvoeden, echter moet je daar ook de pH-waarde bij afstellen. Als je dat niet doet, kun je misschien het beste Alga Bloom gebruiken. Dat is een organisch product van Plagron net als de aarde die je gebruikt, én wordt wat sneller opgenomen.

De paarse stammen kunnen duiden op een tekort aan calcium, dus wellicht wil je ook meteen een flesje Cal/Mag bijbestellen, die van Plagron heet Calmag Pro.

Veel succes met bijvoeden Steven, en een goede oogst gewenst!

-xxx- Muna

(advertentie)