(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘Lieve Muna’, schrijft Greenpower. ‘Ik heb twee Bubba Kush autoflowers met bladproblemen, heb ik een tekort?’ Hij stuurt ook een drietal foto’s mee waarop inderdaad een paar behoorlijk aangetaste bladeren te zien zijn. Onze Lieve Muna legt – ook in crisistijd – met liefde uit waarom de bladeren van Greenpower afsterven.

Greenpower kweekt al sinds december vorig jaar twee autoflowers, en wel volledig biologisch. Het probleem is alleen dat de twee groene dames bladproblemen lijken te hebben. Wat eerst nog groen was, maakte plaats voor grote bruine vlekken en roestige spikkels, wat is er toch aan de hand?

 

Naam
Greenpower
Onderwerp
Wat is er aan de hand?
Bericht
Lieve Muna, dit zijn twee Bubba Kush autoflowers met bladproblemen. Heb ik een tekort? Het is een volledig biologische kweek dus ik meet geen pH-waardes en ook de voeding is volledig biologisch, en geef ik één keer per week. De ontkiemdag was op 15-12-2019 en in de tweede week van januari kregen de dames hun eerste bloeiharen. Ik kweek de planten onder twee 80 Watt Duo Fluor kweeklampen, en de planten staan met hun wortels in biologische tomatengrond van Pokon.

Alvast bedankt, Greenpower

Bijlagen

Hoi Greenpower, mijn complimenten voor je toppen! Ik vind het knap dat je ze zo dik hebt gekregen met slechts 2 x 80 Watt aan CFL licht. Maar ik zie ook wat je bedoelt. De bladeren van jouw Bubba Kush planten zijn inderdaad aangetast. Ik kan me voorstellen dat je aan een tekort denkt, en het ‘probleem’ wellicht nog wat erger gemaakt hebt door wat extra voeding te geven.

De potgrond van Pokon zou ik de volgende keer niet gebruiken als ik jou was. Je kunt beter een aardemix kopen die voor cannabisplanten bedoeld is. Die aarde is luchtiger en bevat voor twee weken voeding als je voor een lightmix gaat, of zelfs voor zes weken als je voor een sterker bemestte aarde kiest. De NPK-verhouding van zulke aarde is ook beter afgestemd op snel groeiende planten zoals cannabis.

Maar afgezien van je aarde, denk ik dat je eigenlijk helemaal geen bladprobleem hebt. Ik heb de levenscyclus van de Bubba Kush Auto even nagekeken, en die duurt zo’n drie maanden van zaad tot oogst. Nou, jouw planten zijn halverwege december ontkiemd, en de eerste bloeiharen zo schrijf je, werden in de tweede week van januari zichtbaar. Dat betekent dat ze er nu zo’n acht weken daadwerkelijke bloei op hebben zitten, en dus gewoon klaar zijn voor de oogst!

wietplant oogsten

Het is volledig normaal dat wietplanten aan het einde van de bloeifase vergelen. Foto: PopFoto, Shutterstock

Natuurlijke vergeling wietbladeren

Kijk, er zijn een hoop kweekfouten die ervoor zorgen dat wietbladeren vergelen. Aan het einde van de bloeifase vergelen wietbladeren echter vanzelf, en in dat geval is de vergeling gewoon een natuurlijk proces. De bloeifase zit erop, toppen zijn geproduceerd en er rest de wietplant niets meer dan afsterven. De opname van voeding stopt dan ook, en het bladgroen trekt uit de bladeren. Net als in de natuur wanneer bladeren in de herfst hun kleur verliezen.

Ik hád me voorgenomen om het vandaag niet over het coronavirus te hebben maar ik moet toch zeggen dat je het mooi hebt uitgekiend. Je kunt dus met een gerust hart in quarantaine Greenpower, want je voorraad is weldra aangevuld. Je hoeft alleen nog even te knippen, drogen en curen en dan kun je van je Bubba Kush genieten!

Ik wens je heel veel plezier en ontspanning van de oogst Greenpower, dat Bubba Kush je maar een hoop wijsheid mag brengen 😉

-xxx- Muna

(advertenties)