(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zijn enige doel is genoeg wiet om brownies te bakken voor een betere nachtrust. En dus kweekte Hans voor het eerst twee autoflowers. De opbrengst daarvan viel hem echter nogal tegen, want 10 en 15 gram per plant. Lieve Muna legt uit hoe dat buiten beter kan, en vertelt hoe hij binnen wél genoeg cannabis kan kweken. 

 

Naam
Hans
Onderwerp
Auto met te lage opbrengst
Bericht
Lieve Muna, de oogst van mn eerste autoflowers is zeer teleurstellend. Bubble Kush Auto: 10 gram, Fat Banana: 15 gram.

Ik ben een zelfvoorzienende kweker en het enige doel is genoeg wiet om brownies van te maken zodat ik lekker kan slapen. Daar heb ik 8 tot 10 gram per 14 dagen voor nodig, dus hier kom ik niet ver mee.

Ik ben 80 jaar en kweek op m’n zolderkamer achter het glas van een raam. Als het te hard waait of als het regent staan de planten hier maar ik zet ze buiten zodra het weer het toe laat. Ik geef de plantjes biologische plantenvoeding, en een beetje eierkalk.

Overal lees ik dat je genoeg zou hebben hebben aan twee oogsten van autoflower wietplanten. Dat zou ik natuurlijk graag doen maar ik weet niet hoe je genoeg wiet voor een jaar bij elkaar kweekt.

Lieve Muna, ik hoor graag jouw ideeën om de opbrengst te verbeteren.

Groet, Hans

Autoflower brengt te weinig op

Hoi Hans, bedankt voor je mail. Ik vind het sowieso super van je dat je voor cannabis kiest. Ik neem aan dat je huisarts je meteen een recept voor slaappillen voorschrijft als je dat zou willen. Helaas zijn ze daar ik het geval van medicinale cannabis niet zo makkelijk in, en moet je het in dat geval ook nog zelf betalen. Logisch dus dat je het zelf probeert te kweken.

Jammer dat je zelf geen foto’s mee hebt gestuurd, maar als ik jouw verhaal zo lees stel ik me voor dat ze er ongeveer uitzien als het plantje hierboven. Ik denk dat als je die zou knippen en drogen, dat je er dan ook niet meer dan 10 gram aan zou overhouden.

Toch kunnen autoflowers wel groter dan dat worden. Het zullen geen bomen van wietplanten worden maar zo’n 50 gram per autoflower is zeker mogelijk …mits het weer het toelaat natuurlijk. Wat dat betreft heb je dit aar pech, dus je moet het jezelf zeker niet kwalijk nemen. Bovendien zijn dit pas je eerste twee wietplantjes.

Een jaarvoorraad met autoflowers

Een jaarvoorraad wiet kweken met autoflowers is mogelijk maar er zitten wel mitsen en maren aan. Als je alleen buiten kweekt loop je om te beginnen al het risico op een slechte zomer, waardoor oogsten ontzettend kunnen tegenvallen. Daarnaast hangt de opbrengst van een autoflower ook sterk van de soort af. Je hebt namelijk autoflowers die erg klein blijven maar er zijn ook grote, zogenaamde super autoflowers of autoflowers XL.

Maar goed laten we samen een plan maken, te beginnen met je behoefte. Elke twee weken 10 gram, komt neer op 260 gram wiet per jaar. Een hele schappelijke hoeveelheid volgens mij, die je zeker buiten met autoflowers moet kunnen kweken. Mits je een zonnige zomer en tuin hebt natuurlijk, dat wel.

Als je twee keer vijf autoflowers in één zomer kweekt, hoeft elke plant gemiddeld maar 26 gram wiet op te leveren. De eerste vijf autoflowers zaai je dan halverwege april, en de tweede vijf laat je aan het begin van juli alvast ontkiemen. Die zijn in het begin nog zo klein dat je die gemakkelijk verborgen kunt houden tot de eerste vijf autoflowers zijn uitgekomen.

Zo groot mogelijk?

Verder moet je ervoor zorgen dat de autoflowers zo groot mogelijk worden. Dat betekent dat je een autoflower soort moet kiezen die groot wordt en een grote pot met luchtige aarde moet gebruiken. Er zijn nog veel meer tips voor een grotere autoflower maar daar verwijs ik voor nu even naar. Je vindt ze namelijk allemaal in het artikel “Kweek je allergrootste autoflower“. “Buiten autoflowers kweken, een uitgebreide handleiding” is trouwens ook een goed artikel met kweektips speciaal voor autoflowers.

Mitsen en maren

MAAR… zoals ik eerder al vertelde zijn er mitsen en maren. De grootste is je afhankelijkheid van het weer. Neem de huidige zomer maar eens als uitgangspunt; je hebt zelf ervaren wat een autoflower opbrengt als het weer niet meewerkt.

Om er dan ook echt zeker van te zijn dat je voldoende cannabis hebt om het hele jaar door lekker te kunnen slapen, zul je binnen moeten kweken. Dat klinkt ingewikkelder en risicovoller dan het anno 2024 is, en zeker als je maar 260 gram per jaar nodig hebt. Bijkomend voordeel is dat er dan ook geen wietplanten meer in de tuin hoeven te staan, en niemand ze verder kan zien.

Er zijn tegenwoordig namelijk hele mooie kleine kweekkasten en -tenten te koop. In jouw geval heb je namelijk maar zo’n 60 bij 60 centimeter, en een LED kweeklamp tussen de 150 en 200 Watt nodig. Zo’n kweeklamp is tegenwoordig een LED, en niet gevaarlijker dan een gemiddelde bureaulamp of elke andere LED spot. Je kunt dan elke drie maanden oogsten, en uit zo’n kleine kweekruimte haal je tussen de 100 en 250 gram wiet.

Met een kweekkast voor eigen gebruik ben je verzekerd van voldoende cannabis.

Ik wil je zeker niet aanzetten om binnen wiet te kweken. Maar als het belangrijk voor je is om voldoende cannabis te hebben dan is het de beste optie. De wiet die je zelf kweekt is vrij van pesticiden en andere schadelijke stoffen, en per gram verreweg het voordeligste.

-xxx- Muna

[Foto’s: Shutterstock]
(advertentie)