(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het verschil tussen Sandra’s medicinale autoflower en haar Royal Gorilla Automatic is groot. Beide plantjes zijn nog klein maar de Royal Gorilla is duidelijk een stuk gelukkiger dan het medicinale plantje. En dat terwijl ze tegelijk ontkiemd zijn, en dezelfde behandeling hebben gehad. Het is een enorm verschil, maar waar ligt het aan? Dat is de vraag voor onze Lieve Muna deze week 💋

 

Naam
Sandra
Onderwerp
Wat een verschil
Bericht
Hallo Lieve Muna, ik wil je graag wat voorleggen. Ik heb op de foto’s een medicinaal autoflower wietplantje, en een Royal Gorilla Automatic, ook een autoflower. Beide zijn dezelfde tijd ontkiemd, en hebben dezelfde behandeling gehad.

Begin deze week heb ik twee Biotabs toegevoegd bij de potgrond. Deze geven de gehele cyclus de juiste hoeveelheid voeding af. De pH-waarde is tussen de 6,4 en 6,9… ik wil hem wat verlagen en gisteren Plagron pH-min gekocht… Maar aarde is te vochtig (aarde plakt aan vinger) dus geef ik nog geen water, want de Gorilla ziet er ook uit of ze te veel water heeft gehad.

Nu ging deze in de avond sowieso wat in slaapstand, dus hangende bladeren. Maar overdag trok dat bij… Maar helaas heeft ze de laatste dagen zo goed als geen zon gezien…. is dat de oorzaak? Of toch te vochtig? Momenteel (de laatste 3 dagen) is het wel 80-85% aan luchtvochtigheid buiten.

Ik verplaats ze dit jaar wel meer, ivm dus de felle regenbuien. Ik zet ze dan onder het afdak, aan de rand voor toch zoveel mogelijk licht… en bij droog weer en zon uiteraard in de zon, en weg onder het afdak. Ik lees dat dat ook niet heel goed is, maar ja felle buien ook niet.

Planten naar binnen is echt geen optie. Maar ik breek mijn hoofd erover waarom deze zo slap hangt. Dit is mijn derde jaar, eerste jaar was mwwahh en ik moest veel leren. Vorig jaar prima oogst gehad van drie planten waarvan ik nu nog van de laatste restjes geniet. Maar ja toen hadden we een top voorjaar.

Helluuppp… Dus Muna heb jij een idee waarom deze er zo zielig bijhangt…??

Grote dank… liefs Sandra

Bijlagen 

 

Hoi Sandra, bedankt voor je vraag. Ik zie wat je bedoelt want je ene autoflower staat er maar treurig bij vergeleken met de ander. Ze hangt echter niet slap zoals je schrijft, maar houdt haar bladeren omlaag omdat ze moeite heeft om water (en voeding) op te nemen. Voel maar eens aan de bladeren dan merk je dat ze ondanks de treurige houding toch niet slap aanvoelen.

Iets te nat, koud en vochtig

Het ligt inderdaad aan het water, en de aarde zal vrijwel zeker te nat zijn. De hoge luchtvochtigheid helpt ook niet mee. Toch staat dit plantje ook weer niet te verzuipen; het kan nog veel erger. Je moet gewoon een beetje geduld hebben en wachten tot de aarde wat droger is, en de temperatuur ook wat stijgt. En als het zonnetje zich dan ook laat zien, denk ik dat deze jongedame gewoon weer bij zal trekken.

Hou dit plantje uiteraard wel uit de regen, zodat de aarde de kans krijgt om wat droger te worden. De reden dat je andere plant er geen last van heeft, is denk ik gewoon omdat deze net wat minder nat staat, of al een iets groter wortelgestel heeft. Genetica kan ook een rol spelen; misschien kan de Royal Gorilla er net wat beter tegen. Gelukkig staan ze in potten van textiel, want die ademen en drogen de aarde daardoor wat sneller.

pH-waarde aanpassen?

De pH-min hoef je deze planten echt niet te geven Sandra. Je kweekt namelijk met aarde en biologische voeding, dus is de pH-waarde eigenlijk niet van belang. In jouw potten zorgt het bodemleven voor de omzetting van organische deeltjes in opneembare voeding, en dat regelt zich helemaal vanzelf. pH-min hoef je eigenlijk alleen te gebruiken als je met minerale plantenvoeding werkt, en dat moet je eigenlijk alleen doen als je hydrologisch kweekt.

Gewoon even geduld dus, en een zonnedansje uitvoeren misschien. Dat is alles wat je nu voor je plantje kunt doen maar het zal zeker goed komen als je deze maar uit de regen weet te houden. Binnen is geen optie maar misschien kun je je plantjes alleen ’s nachts binnen zetten, gewoon omdat de temperatuur en luchtvochtigheid daar wat aangenamer voor ze is.

Succes Sandra, en geniet van je oogst al duurt dat nog wel even.

-xxx- Muna

(advertentie)