(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Terwijl de meeste buitenplantjes de zaailing-fase misschien nét ontgroeid zijn, kijkt Gefjon al uit naar zijn eerste oogst van het jaar. De regen gooit wat roet in het eten, en dwingt onze buitenkweker tot maatregelen. Een aantal planten krijgen een kuip als eindbestemming, want de volle grond lijkt wel een zwembad.

Hey hey, zijn we weer met een verslag over m’n buitenwietseizoen 😁 Het slakken en slechte weer gedeelte zullen we deze keer maar overslaan 🙄🙈🤣 Ik vermoed dat ik wel voor de meeste buitenkwekers spreek, als ik zeg dat het hoog tijd wordt voor verandering in het weer. Zeker nu deze week de meteorologische zomer is begonnen (nog niet de astrologische waar wij onze kalender op baseren 🤣🤣🤣 ). Maar goed, meer ga ik er niet over uitweiden 🙈

Freaks naar buiten

We zullen beginnen bij de Supafreak 😁 Die heb ik na bijna twee weken in de kas weer buiten gezet. Dat kon denk ik wel, omdat het deze week slechts af en toe een bui is. De afgelopen tijd waren het volledige dagen regen.
De kas heb ik door het slechte weer nog niet volledig afgemaakt. De bodem is er nog deels gras en dat ademt ook en zorgt voor de nodige vochtigheid die we niet echt willen. Dus is de Supafreak buiten beter af dan binnen maar ze groeit mooi verder. Ik denk dat ze al een metertje hoog is nu.

De uiteindelijke plek voor de Supafreak heb ik nog niet gevonden. Maar ik denk erover om ze misschien toch in een kuip te laten groeien. Het is de enige in haar soort die ik staan heb, en het is samen met de Frosty’s Purple Freak de ‘speciaalste’ soort dit jaar.

Ik zou het heel zonde vinden als ik deze niet zou kunnen oogsten, door wortelrot of iets dergelijks. Daarom laat ik deze voor de zekerheid in een kuip groeien en bloeien, zodat ik haar in de herfst onder een afdak kan zetten als het nodig is.

Met de Frosty’s Purple Freak (zie hieronder) gaat het ook goed. Ook deze staat buiten, en zal ik om dezelfde reden ook in een kuip houden. Voor deze plant heb ik wel een definitieve plek gevonden; mooi in de volle zon en bijna de volledige dag licht. Hopelijk kan ze daardoor mooi en groot worden 😁 En omdat hij niet zo opvalt kan ik hem ook iets meer in het zicht zetten 😜😜😜 Ook deze dame groeit rustig verder 😊

Hollands Hope

Dan de Hollandse Hope dames. Die heb ik toch weer uit de grond gehaald en in een pot gestoken 🙈 Het moest wel want de grond was echt zo nat, dat het water bleef staan op sommige dagen. En dat is nu echt iets waar ik niet op zoek naar ben.

Ik heb hier trouwens kleigrond, dus het water draineert normaal gesproken al moeilijk. En met de dagelijkse buien wordt dat alleen maar erger, en blijft het op de diepere plekken staan 🙈 Dus ja, opnieuw in een pot maar ik zag wel dat ze na een weekje in de pot weer gelukkiger waren. Ze hebben weer mooie rechte opstaande bladeren, die met de zon meedraaien (toen die ’s avonds dan even een uurtje scheen).

Het was dus was wel een verbetering om ze terug in een pot te steken. Ook de Hollands Hope planten staan trouwens weer buiten. Eentje van de drie is wat minder, ik denk door het slechte weer en het verpotten maar we zien wel wat ze nog gaat doen.

Ik reken nu ook iets meer planten voor buiten, omdat je het plantenlot buiten niet altijd zelf in de hand hebt zoals binnen. Er kan dus iets meer fout gaan (regen, toprot, wortelrot, ongedierte, of een boom die op je planten valt 🙈🤣🤣 Dus als er dan eentje sneuvelt is het niet zo erg omdat ik er nog meer heb staan 😊 Maar het liefst zien we natuurlijk dat elke dame het einde van de zomer haalt.

De Vanilla Biscotti van Dutchfem (hieronder) gaan ook echt hard 😁 Ik heb er al eentje verpot, en de rest zal deze week ook  volgen. Dikke grote bladeren hier, en de plant heeft een mooie structuur. Deze staan echt mooi in hun element buiten, dus ik denk dat deze planten (mits wat meer zon) echt nog mooie dikke dames kunnen worden 😁

Verduisteren met Serious 7 😅🥴

Zoals je in mijn vorige artikel kon lezen zijn deze al in bloei geschoten. Eerst dacht ik, ‘niks aan de hand toch, gewoon wachten tot ze terug in de groeifase gaan’. Toch? Uhm, nee dus 🙈🤣 Deze dames denken er anders over, en blijven gewoon verder bloeien. Twee weken verder staan ze nog altijd leuk verder te bloeien, en zijn ze echt al toppen aan het ontwikkelen. Ze staan dus eigenlijk al zo’n vier weken in bloei. Tja, wat nu 😅🤣?

Na wikken en wegen heb ik eens raad gevraagd aan Dokter Groen (big thanks again Dokter Groen 🙏), en aan Serious Seeds zelf, omdat ik het echt niet meer wist 🙈🤣 Uiteindelijk heb ik besloten om ze voor die laatste 4 à 5 weken max gewoon verder te verduisteren.

Het zou zonde zijn als ze bijvoorbeeld alsnog beslissen om binnen een paar weken weer te gaan groeien. Het hele reveg-proces duurt ook ongeveer een dikke maand, dus tegen die tijd is het al juli als ze weer groeien. Dan gaan ze heel veel nieuwe takken maken. En tegen de tijd dat ik een paar mooie dikke takken heb voor deftige toppen zitten we eind juli en dan zijn de dagen alweer een stuk korter.

Para in de auto

Dus wat hebben we gedaan…? Ik heb de twee dames in potten in een zak gestoken en met de auto terug naar ons huis gebracht. Dat was een heel gedoe zoals je je wel kunt voorstellen, maar goed. Vervolgens heb ik mijn 1 x 1 meter tent (waar mijn Serious Kush-projectje nog aan de gang was 🙈🙄) naar beneden gehaald, zodat ik de dames hier in de tuin kan zetten van half zeven ’s morgens, tot half zeven ’s avonds.

Dan blijven ze 12 uur in de donkere tent tot ik ze om half zeven ’s morgens weer buiten zet. Zo zullen ze hopelijk verder kunnen bloeien, en dat zal ik dus de komende 4 à 5 weken doen 🙈 🤣 Tja, een mens moet er iets voor over hebben hè 😊

Ik heb het zelf nog nooit volledig deftig gedaan, verduisteren van planten. Maar mensen doen het ook met gewone fems, en die beginnen ze ergens in juli te verduisteren geloof ik, tot aan het moment dat de uren van zichzelf beginnen te korten, en het verduisteren dus niet meer nodig is. Het voordeel daarvan is dat je vroeger kan oogsten en dus beter weer zal hebben tijdens het afbloeien (normaal gesproken 🙈🤣) omdat je niet in de herfst hoeft te oogsten.

Dus dat zijn we nu al een paar dagen aan het doen, en mijn Serious Kush projectje staat ondertussen in de Zamnesia tent verder te bloeien 🤣

Door de verhuizing van de Serious 7 dames kunnen ze wel wat schade hebben opgelopen. We wilden natuurlijk geen problemen tijdens de verhuizing, dus hebben we ze in een grote zak gestopt zodat ze niet zichtbaar waren 🙈 En daar gingen we; lekker para in de auto met twee meurende bloeiende dames op de achterbank in een zak 🤣🤣🤣🤣 altijd goed voor het hart 🤣🤣🤣

Ze hebben nu dus wel wat bruine haartjes door het tegen de zak aan schuren, maar we gaan deze dames de tijd geven om te bekomen. En binnen twee weken zien we in het volgende verslag dan of ze verder zijn gaan bloeien. Of zouden ze niks doen van de stress of alsnog in groei schieten, who knows? 🤣 Het wordt allemaal nog heel interessant in ieder geval 😁

Volle grond

De laatste van de drie Serious 7 dames heb ik in de volle grond stond laten staan, hierboven zie je twee foto’s. Ze stond er al even en ik vermoedde dat ik deze dame geen plezier zou doen met de verhuizing. Deze zal ik dan ook laten staan om te zien wat zij gaat doen of opleveren tegen de herfst. Dan zien we meteen het verschil met de andere twee.

Mocht het zijn dat de plant door de late reveg en bloei allemaal kleine topjes en veel bladeren (en dus teveel knipwerk) krijgt. Dan ga ik deze gewoon drogen, invriezen en bewaren om ice-O-lator van te maken. Dan heb ik er toch nog iets moois van later, om in de winter te roken 😊

Zó, dit was het weer voor deze week. Geniet van de plaatjes en dan zien we elkaar weer over twee weken. Met dan hopelijk twee Serious 7 dames in week 6 à 7 van de bloeifase 🙈 🤣

Groene groet, Gefjon Grow 🙏

(advertentie)