(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Gelijk met het nieuwe jaar introduceerden we vorige week een nieuwe thuiskweker. Onder de naam Grow With The Flow doet hij wekelijks verslag van zijn kweek-avonturen. Amnesia Haze is zijn specialiteit, maar zoals je in deze tweede update kunt lezen kan die soort behoorlijk uit de hoogte doen, en moet er worden geknipt, geknakt en gebonden onder de HPS zon.

Wanneer je mijn laatste (en eerste) verslag hebt gelezen, weet je dat ik wat last van bladluizen had, dus laten we daar maar meteen mee beginnen. Voor zover ik kan zien zit er duidelijk geen leven meer in die zuigertjes. Toch denk ik erover om het zekere voor het onzekere te nemen en nog één laatste keer te sproeien, voordat de toppen echt beginnen met vormen. Dat doe ik natuurlijk liever niet als het niet nodig is, ook al is het met een biologisch middel (Promanal-R). Vandaar dat ik het nog even afwacht. 

Gaan met die banaan!

De Amnesia Haze beginnen nu echt te bloeien en jullie konden al lezen dat ik begonnen ben met het geven van bloeivoeding. 20 Milliliter A en 20 milliliter B, 7.5 milliliter Booster en 15 milliliter superbloei per 10 liter voedingswater. Ik heb deze week twee dagen water geven overgeslagen waarna ik de concentratie van voedingsstoffen heb verhoogd. Eigenlijk heb ik de A & B voeding en de bloeibooster verdubbeld naar 40 ml A + 40 ml B en 15 ml bloeibooster.

Enkel de superbloei heb ik hetzelfde gehouden, hopelijk kan ik zo even wat temmen, want wát een groeispurt krijgen ze! Het is net een veld van Usain Bolt, onderweg naar een nieuw wereldrecord. Ik heb dus het net gespannen om de planten in te leiden en voor het nodige knik- en bindwerk dat gedaan moet worden als ze blijven groeien zoals ze nu doen.

Snoeien

Het bladerdek begon naar mijn smaak erg dicht te groeien en dat heb ik toch niet zo graag. Vandaar dat ik de schaar ter hand heb genomen voor een grove knipbeurt. De planten een goede knipbeurt geven is essentieel om voldoende licht op de onderste vertakkingen te krijgen. Ik geloof namelijk in stevige buds op de kleinste vertakkingen en dat zonder dat toppen fluffy worden. Dat hangt natuurlijk wel een beetje samen met de lampen die je gebruikt en of ze diep stralen of niet. In mijn geval zijn het HPS lampen en die stralen mooi diep door in het gewas. Zou je bijvoorbeeld met TL werken dan zal het licht sowieso het onderste deel van je planten nooit bereiken en kun je beter aan de onderkant dieven dan bovenin uitdunnen.

The sky is the limit…

…of toch niet? In mijn geval helaas niet want de planten hebben de maximale hoogte van mijn kweekruimte veel te snel bereikt, en dat al na de tweede week van de bloeifase! En ik heb de stekken nog wel direct na aankomst in de bloei gezet. De HPS lampen geven echt enorm veel hitte af, en ik begon het al te zien aan de bovenste bladeren van de planten. Ik heb de lampen daarom nog maar wat hoger gehangen en nu hangen ze dus op hun maximale hoogte. Ik vrees dat er dus niets anders opzit dan de planten te knikken en omlaag te buigen en daar vast te binden.

Voordat ik met het knikken en vastbinden begin heb ik de Amnesia Haze planten eerst goed met water verwend. Ik geef altijd goed water wanneer ik ga knikken, en geef ze dan 15 a 30 minuten de tijd om dat op te nemen zodat de takken en bladeren goed met sappen gevuld zijn. Dan knijp ik voorzichtig met mijn duim en wijsvinger in de stam en buig ik ze in de richting waar ik ze wil hebben. Daarna maak ik ze vast met tie-wraps. Doe de tie-wraps nooit strak om de takken maar losjes, het laatste wat je wil doen is de sapstroom afknellen.

Zoals je op de foto’s kunt zien heb ik door het supercroppen weer wat ruimte voor de toppen gewonnen. Die kunnen nu weer wat groeien, en dat deden ze dan ook meteen. De volgende dag schoten ze alweer omhoog! Ik zal jullie volgende keer vertellen of het goed is afgelopen met de luizen, en of de planten nog verder naar beneden geknikt moeten worden… Keep them growing!

Grow With The Flow

Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)