(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Minnie neemt ruim de tijd om haar Blue Berry af te laten rijpen. Pas wanneer de planten eraan toe zijn, mag haar vriend Elmo de schaar ter hand nemen. Tot die tijd blijven de planten rustig staan, in het gezelschap van een paar rood met zwart gestipte vriendjes.

Wie mijn kweek gevolgd heeft zou kunnen weten dat er sinds ik de Blue Berries op 12/12 heb gezet, nu ongeveer negen weken zijn verstreken. De Blue Berry heeft volgens de verpakking een bloeifase van 8 weken, dus mijn planten zouden nu bijna klaar moeten zijn. Nou is er één plant die een week geleden al bruine haren liet zien, maar de andere vier hebben nog steeds dikke witte haren. Nou kweek ik met een combinatie van led en TL, en dat duurt doorgaans ook iets langer dan een HPS kweek.

Eén van de Blue Berries heeft al een hoop ingedroogde bruine bloeiharen

Ik ben zeker niet teleurgesteld omdat er 8/9 weken op de verpakking staat. Ik laat altijd mijn planten zodra ze volgens de kalender ‘klaar’ zijn altijd nog minstens een week of twee staan, en ook deze keer. Alle vijf de planten blijven verlopig dus nog staan. Volgens mij is goede cannabis iets exclusiefs, als een goede oude kaas of een wijn uit een geweldig wijnjaar. Het heeft met andere woorden tijd nodig; als je ze nog even wat langer laat staan, is het THC percentage doorgaans hoger, dan smaakt de wiet beter en in de laatste weken neemt ook het gewicht vaak nog behoorlijk toe.

Wanneer mijn vriend Elmo het welletjes vindt en al met de schaar komt aanzetten, stuur ik hem linea recta weer weg. We wachten tot de wiet er ook aan toe is, daar wordt het lekkerder en meer van, en bovendien worden we veel stoneder van een goed afgerijpte top. Dit is ook een bekend verschijnsel; wanneer wiet langer heeft gebloeid en de trichomen al enigszins amberkleurig zijn geworden, komt er wat meer CBN in. CBN geeft je een wat meer stoned gevoel, perfect om mee in slaap te vallen.

Ze krijgen nu bijna elke dag 200 milliliter water te drinken, maar ik bekijk het echt per dag. Zodra ik besloten heb dat het tijd wordt om de dames om te knippen, ga ik ze minstens 4 dagen geen water meer geven zodat de planten al een beetje droog zijn als ik ze omhaal. Het drogen duurt dan wat minder lang zodat Elmo en ik eerder kunnen proeven.

Lieveheersbeestjes

En zo is het wachten dus eigenlijk tot de planten klaar zijn om geknipt te worden. De dames zijn nog goed gezond en ik heb geen problemen en gelukkig ook geen beestjes. Dit wil ik graag zo houden dus heb ik preventief wat lieveheersbeestjes uitgezet. Ik heb ze gevangen in huis en ze lusten andere insecten rauw, dus mocht er ooit één spint of trips op mijn Blue Berry proberen te komen, dan wordt hij met huid en haar opgegeten.

Dikke smakkerd, Minnie

(advertenties)